Natuurbehoud door de handen uit de mouwen te steken in je eigen omgeving en samen te leren hoe we duurzaam en zorgzaam om kunnen gaan met de schepping. Samen met anderen, in verbinding met de natuur en in verbinding met God. Dit is wat centraal staat in onze lokale groepen in heel Nederland. 

Lokale Groepen

De lokale vrijwilligersgroepen van A Rocha adopteren natuurgebieden en dragen zorg voor natuurbeheer en inventarisaties van soorten in het gebied. Ook organiseren ze geregeld activiteiten gericht op verwondering, duurzaam leven en (natuur)educatie. De ene keer midden in het natuurgebied wat ze beheren en de andere keer midden in de stad.

 

De groepen werken samen met onder andere Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, regionale landschappen, private landgoederen, lokale kerken of burgerlijke gemeenten.Een lokale groep wordt gecoördineerd door een kernteam. De leden van dit kernteam komen vaak uit verschillende lokale kerken en betrekken hun kerkelijke gemeenschap bij de activiteiten. Tegelijk staan ze open voor iedereen die met ons de handen uit de mouwen wil steken voor een groener en natuurlijker Nederland. 

Een keer meedoen met een natuurwerkdag of andere activiteit van een lokale groep? Je bent van harte welkom! Kijk op de kaart of bekijk de galerij met de lokale groepen hieronder en klik door naar hun eigen pagina’s. Je kunt elke groep via de eigen contactpagina benaderen.

Overweeg je zelf een groep te beginnen? A Rocha Nederland helpt je graag op weg! Stuur ons een bericht via het contactformulier en we nemen contact met je op.

Ben je benieuwd waarom we in de natuur aan het werk zijn? Lees hier waarom.

Overzicht lokale groepen

Winkelmandje

Deze website gebruikt cookies