A Rocha | Heuvelrug

A Rocha Veenendaal is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Vanuit ons geloof zetten we ons in voor de schepping. Dat doen we graag zo aanstekelijk mogelijk: iedereen kan met ons de natuur ontdekken en beschermen. Welkom dus!

Onze activiteiten

Over Ons
De vrijwilligers van A Rocha
Heuvelrug  komen uit Veenendaal en omgeving. Wij willen christenen en kerken in Veenendaal en omgeving stimuleren om via praktische initiatieven bij te dragen aan de zorg voor Gods schepping. Vanuit ons geloof zetten we ons in voor de schepping. Daarbij trekken we graag op met iedereen die de natuur samen met ons wil ontdekken en beschermen. 

Ons gebied
A Rocha Heuvelrug heeft zich verbonden aan Landgoed Prattenburg en het nieuwe natuurgebied ‘De Groene Grens’ bij Veenendaal-Oost
.

Op Landgoed Prattenburg beheren we grotendeels zelfstandig een perceel met bos en heide waar de natuur vrij spel krijgt. In ‘de Groene Grens’ helpen we mee bij het onderhoud en beheer, o.l.v. Stichting Mooi Binnenveld. Tijdens de dagen is er veel ruimte voor ontmoeting, gezelligheid en het ontdekken van de natuur. Daarnaast organiseren we ook regelmatig andere activiteiten zoals wandelingen, creatieve workshops en activiteiten met scholen en kerken.

Iedereen is welkom op onze activiteiten. Kinderen kunnen meewerken onder verantwoordelijkheid van hun ouders. Tussen september en april organiseren wij één per maand een natuurwerkochtend. Dit doen we afwisselend op Landgoed Prattenburg en het nieuwe natuurgebied ‘de ‘Groene Grens’ bij Veenendaal-Oost.

Iedereen is welkom op onze activiteiten. Kinderen kunnen meewerken onder verantwoordelijkheid van hun ouders.

Kerken
Als A Rocha Heuvelrug komen we graag bij je langs, in de kerk, op de bijbelstudiekring of elders. We bieden een inleiding en gespreksvragen over de relatie tussen geloof en zorg voor de schepping.

Contact
Interesse? Stuur een mailtje naar heuvelrug@arocha.org, volg ons via Facebook, of gebruik het contactformulier, dan houden we je op de hoogte!

Kernteam

Onze activiteiten worden met veel plezier georganiseerd door ons kernteam. Onze kernteamleden stellen zich hier aan je voor. Lijkt het je ook leuk om betrokken te raken in het kernteam of op een andere manier iets organiseren met of voor A Rocha Heuvelrug, neem dan contact met ons op via het onderstaande  contactformulier. 

Bert Roor

Vanaf mijn tienertijd geniet ik van natuurstudie, in het bijzonder van de vogels om ons heen. De motivatie om voor de natuur te zorgen is daar geboren, maar verdiept door de overtuiging dat Gods creatieve hand elk schepsel schiep op een unieke manier met een uniek doel. Geen daarvan kan gemist worden en in alles zien we Gods heerlijkheid. Mooi om anderen hierin te stimuleren!

Janneke Roor

A Rocha betekent voor mij thuiskomen. A Rocha-mensen hebben veel gemeen. De motivatie is om zich in te zetten in zorg voor de schepping, zin om hard te werken, interesse in de natuur, samen optrekken en plezier hebben. Kortom: mijn extended family.

Tim Verduijn

We zijn aangesteld als rentmeesters van de schepping. Voor mij is dit een belangrijke opdracht. Eén van de manieren om zorg te dragen voor de schepping is voor mij om mijn handen uit de mouwen te steken tijdens de natuurwerkochtenden in de Groene Grens of op het Landgoed Prattenburg. Naast het bezig zijn in de natuur geniet ik van de gesprekken en het samenwerken met jong en oud.

Alieke Catsburg

Mijn naam is Alieke. Ik wandel veel en ben graag buiten. Met elkaar bezig zijn op een natuurwerkochtend is gewoon leuk! Daarnaast zie ik het meehelpen bij het onderhoud van “onze” natuurgebieden ook als een opdracht van God gekregen: draag zorg voor de schepping, op de plek waar je woont.

Wim van Heteren

Mijn missie is het uitdragen van de noodzaak van natuurbeheer op basis van de Scheppingsorde. Mijn arbeidzame leven stond in het teken van het natuurlijke groene buitengebeuren. Daarbij ging het vooral om de ontwikkeling en toepassing van originele inheemse kruiden vegetaties en het bevorderen van een leefbaar stedelijk gebied.

Contactformulier - A Rocha Heuvelrug

Contactformulier - A Rocha Heuvelrug

Kies hier:
First
Last

Winkelmandje

Deze website gebruikt cookies