Kids

Welkom op onze kidspagina! Hier vind je alle materialen en ideeën om samen met kinderen meer te ontdekken over de schepping.
We hebben ideeën voor thuis, voor op school en in de kerk.
Voor binnen en buiten en voor klein en groot.

vogels
zomerweek 1

A Rocha natuurweek

3 – 10 augustus 2024

Samen met je kids een week lang kamperen en de natuur ontdekken? A Rocha organiseert van 3 tot 10 augustus 2024 de Natuurweek. Een kampeerweek voor jong en oud vol afwisseling: werk in de natuur, bezinning en stilte, kamperen, gezelligheid en genieten in de prachtige Achterhoek.

Lespakketten

Lespakket bij 'Het geheime dagboek van ECO-girl Christi'

Het klimaat staat volop in de belangstelling en voor veel kinderen zijn het klimaat en de natuur heel belangrijke onderwerpen. Ook basisscholen zijn hier veel mee bezig. Samen met schrijfster Petra Crofton ontwikkelde A Rocha speciaal voor basisscholen een christelijk lespakket dat hoort bij het kinderboek ‘Het geheime dagboek van eco-girl Christi’. De 16 themalessen gaan over wetenschap (van vogeltrek tot echolocatie), maar ook over plasticsoep, biologische landbouw en vragen als ‘Hoe erg is de klimaatcrisis’, ‘Wat zegt de Bijbel over zorgen voor de schepping’, en ‘Wat kunnen we zelf doen’? Op deze manier maken de kinderen op een leuke, interactieve manier kennis met thema’s als wetenschap, schepping en klimaat. Het lespakket Christi is hier gratis te downloaden. Het boek ‘Het geheime dagboek van eco-girl Christi’ is te bestellen in onze webshop. Het lespakket is ook heel geschikt voor kindernevendiensten, bijbelklassen en thuisonderwijs.

Kinderwerkprogramma 'Ontdek de Schepping'

Aan de hand van het scheppingsverhaal de natuur beleven en ontdekken, dat kan met de zes groene workshops van ‘Ontdek de Schepping’ die speciaal voor bijbelklassen, kindernevendiensten en zondagsscholen zijn gemaakt. Met ‘Ontdek de Schepping’ gaan de kinderen tijdens de dienst de kerk uit en de natuur in! Ze ontdekken en onderzoeken de natuur dicht bij de kerk. Elke workshop begint met een stukje over hoe God de aarde schiep aan de hand van Genesis 1 en je leest over de dieren en planten die bij het thema passen. Daarna is er tijd voor een buitenspeurtocht, creatieve natuuropdrachten, een quiz met natuurweetjes en spelletjes. Heel afwisselend en leerzaam voor nieuwsgierige kinderen in de leeftijd van 5 – 12 jaar die alles willen weten van Gods mooie schepping! Je kunt dit pakket in onze webshop bestellen (PDF download).

Kinderwerkprogramma 'Groene Reis door de Bijbel'

Het vervolg op 'Ontdek de schepping'. In 12 lessen ga je door de hele Bijbel heen, met specials voor Kerst, Pasen en Pinksteren. De opbouw is gelijk aan 'Ontdek de schepping', met een bijbelverhaal, natuuropdrachten, een quiz met bijpassende natuurweetjes en spelletjes. Heel afwisselend en leerzaam voor nieuwsgierige kinderen in de leeftijd van 5 – 12 jaar die alles willen weten van Gods mooie schepping! Je kunt dit pakket los gebruiken, het is niet nodig om eerst 'Ontdek de schepping' te doen. Je kunt dit pakket in onze in onze webshop bestellen (PDF download).

Bekijk hier onze video over 'Ontdek de schepping'

Over de auteur

Petra Crofton is ecoloog, filosoof en kinderboekschrijver. Ze heeft dit materiaal in Engeland ontwikkeld, waar ze al vijftien jaar met kinderen, tieners en gezinnen in de kerk, op scholen en vakantieclubs werkt. Ze heeft drie kinderboeken geschreven: Het geheime dagboek van Eco-girl Christi (+lespakket), De vlinderdief en Harris en de dinomaffia (+ lesbrief).

Boekentips

Winkelmandje

Deze website gebruikt cookies