A Rocha | Dronten

A Rocha Dronten is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Vanuit ons geloof zetten we ons in voor de schepping. Dat doen we graag zo aanstekelijk mogelijk: iedereen kan met ons de natuur ontdekken en beschermen. Welkom dus!

Onze activiteiten

Over ons
We vinden het vooral leuk om onze handen uit te mouwen te steken. Dat doen we het liefst samen met anderen, door aan te sluiten bij activiteiten die er al zijn, zoals de World Cleanup Day in september en de Landelijke Natuurwerkdagen in november.
Daarnaast organiseren we verwonderwandelingen, waarbij we meer hopen te leren over de natuur in onze nabije omgeving. We zijn al meerdere jaren bezig om het Wisentbos ‘berenklauw vrij’ te maken. Ook proberen we het Wisentbos aantrekkelijk te maken voor ringslang door het aanleggen van broeihopen. Verder zijn we nog volop in ontwikkeling. Wil je meedenken en je aansluiten, van harte welkom!
Iedereen is welkom op onze activiteiten. Kinderen kunnen meewerken onder verantwoordelijkheid van hun ouders.

Contact
Interesse? Stuur een mailtje naar dronten@arocha.org, volg ons via Facebook, of gebruik het contactformulier, dan houden we je op de hoogte!

Kernteam

Onze activiteiten worden met veel plezier georganiseerd door ons kernteam. Onze kernteamleden stellen zich hier aan je voor. Lijkt het je ook leuk om betrokken te raken in het kernteam of op een andere manier iets organiseren met of voor A Rocha Dronten, neem dan contact met ons op via het onderstaande  contactformulier. 

Ron en Brigitta Methorst

Mijn naam is Ron, sinds 14 jaar woon ik samen met Brigitta in Dronten. Natuur heeft mij altijd geboeid. Beginnen met A Rocha Dronten is een mooie stap om hier in onze eigen omgeving op een mooie manier natuur en geloof te verbinden.

Mijn naam is Brigitta. De relatie van mens en omgeving vind ik erg boeiend en A Rocha is een mooie manier om dat praktisch te maken. Leuk om andere mensen zo te leren kennen die dit samen met ons willen ontdekken.

Jaap Lokker

Hoi, ik ben Jaap en woon met mijn gezin in Dronten. Met de kijker om de nek mag ik er graag op uit trekken om vogels te kijken. Mooi om zo in een lokale A Rocha groep mijn geloof ook heel praktisch vorm te geven en tegelijk ook te genieten van de schepping.

Contactformulier - A Rocha Dronten

Contactformulier - A Rocha Dronten

Kies hier:
First
Last

Winkelmandje

Deze website gebruikt cookies