A Rocha Dorpsakker De Parel

Dorpsakker De Parel is een ecologische moes– en pluktuin aan de rand van Amerongen. Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, aandacht voor elkaar en voor de tuin hebben, samen werken en delen in de opbrengst van het land. Een deel van de opbrengst gaat naar de voedselbank. 

Onze activiteiten

Over Ons
Dorpsakker De Parel is in 2012 gestart door het Zendingsdiaconessenhuis Bethanië. Vanaf 2019 wordt het project uitgevoerd door de christelijke natuurbeweging A Rocha, met ondersteuning van het Zendingsdiaconessenhuis.

We tuinieren op een natuurlijke manier zonder bestrijdingsmiddelen en met aandacht voor bloemen en insecten. Zo zorgen we hier op De Parel voor de groei en bloei van gewassen en mensen.

Ons gebied
Sinds 2019 is Dorpsakker De Parel een project van de christelijke natuurbeweging A Rocha. De diaconessen van het diaconessenhuis, die het project enkele jaren geleden startten, stellen de grond van Dorpsakker De Parel ter beschikking.

Omschrijving Dorpsakker De Parel
Dorpsakker De Parel is een ecologische ‘samentuin’, waar het motto: “Samen zorgen voor groei en bloei van gewassen en mensen” centraal staat. De Parel is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, samen werken in een mooie bloemen- en groententuin, samen genieten en delen in de opbrengst van het land. Tevens past het project heel goed binnen het sociale domein: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen de mogelijkheid om in een beschutte en veilige omgeving vrijwilligs werk te doen, waardoor hun perspectief op werk vergroot en hun sociale netwerken verbreedt.

Doelstelling
De doelstelling van het project Dorpsakker de Parel is om door middel van het tuinieren in de ecologische ‘samentuin’ een plek te creëren van ontmoeting, zinvolle dagbesteding en ontwikkeling van eigen kracht.

Kernwoorden:

  • Verbouwen van lokale groenten

  • Vergroten van de biodiversiteit

  • Ontmoeting en verbreding van sociale netwerken
  • Groei en ontwikkeling van mensen
  • Werkvoorziening/zinvolle dagbesteding

In het seizoen 2022/2023 ben je van harte welkom bij onze activiteiten. Dit is het voorlopige overzicht:

  • Dinsdag 9.30 – 12.30
  • Vrijdag 9:30 – 12:30
  • Zaterdag 9:30 – 12:30

Op alle werkochtenden is er de mogelijkheid om groenten te kopen in het oogstseizoen. Mail of bel voor informatie: esther.gijsbertsen@arocha.org of 06-30264196

Wil je bij elke activiteit een mailtje met details ontvangen? Meld je aan voor ons bestand via onze contactpagina.

Kerken
Als A Rocha Dorspakker De Parel komen we graag bij je langs, in de kerk, op de bijbelstudiekring of elders. We bieden een inleiding en gespreksvragen over de relatie tussen geloof en zorg voor de schepping.

Contact
Interesse? Stuur een mailtje naar esther.gijsbertsen@arocha.org, volg ons via Facebook, of gebruik het contactformulier onderaan de pagina, dan houden we je op de hoogte!

Coördinator

Het reilen en zeilen van Dorpsakker de Parel wordt geleid door coördinator Esther Gijsbertsen. Zij stelt zich hieronder aan je voor. Lijkt het jou ook leuk om betrokken te raken bij A Rocha Dorpsakker De Parel, neem dan contact met haar op via het contactformulier hieronder. 

Esther

Ik ben Esther Gijsbertsen, coördinator van Dorpsakker De Parel. Op dinsdag- en vrijdagochtend ben ik in de tuin te vinden.

Contactformulier - A Rocha Dorpsakker De Parel

Contactformulier - A Rocha Dorpsakker De Parel

Kies hier:
First
Last

Winkelmandje

Deze website gebruikt cookies