Kerken & Schepping

Schepping en natuur zijn voor ons vanzelfsprekend onderdeel van kerk zijn. God geeft de opdracht om voor zijn schepping te zorgen. We helpen je graag op weg om dit thema bespreekbaar en praktisch te maken binnen je gemeente. 

A Rocha sprekers

Wil je je graag als kerk, school of studentenvereniging verdiepen in de zorg voor de schepping? Nodig dan een spreker van A Rocha uit voor een inspirerende avond over schepping, geloof en duurzaamheid. Of organiseer een ‘groene viering’ en vraag een van de predikanten uit ons netwerk om daarin voor te gaan. Onze sprekers komen graag bij je langs!

Lees meer over onze sprekers

Natuur bij de kerk

‘Een mooie kerk verdient een groene tuin’. Dat is de gedachte achter de EKO-scan, het Ecologisch Kerktuinen Onderzoek. De ruimte om een kerk is, net als het gebouw zelf, als een visitiekaartje van je gemeente. Een mooie tuin trekt de aandacht. Bovendien zijn natuurlijk ingerichte (kerk)tuinen belangrijke groene eilandjes voor vogels, vlinders, bijen en kleine zoogdieren. Ook een groene kerktuin voor je kerk? Vul dan onze EKO-scan in en ontvang een advies van een van onze ecologen.

Lees meer over de EKO-scan

Materialen

Zelf aan de slag met het thema zorg voor de schepping? Neem dan eens een kijkje bij onze materialen. Verdiep je in de groene lijn in de bijbel aan de hand van een leesplan, kijk wat de Bijbel zegt over landbouw of lees (samen met je kind) het ‘Geheime dagboek van eco-girl Christi’. Hierbij hoort ook een lespakket voor scholen.

Lees meer over onze materialen

Collecteer voor A Rocha

Met je kerk collecteren voor A Rocha? Dat kan! Zoek je bijvoorbeeld een collectedoel bij een groene viering of scheppingszondag? Dan past A Rocha daar heel goed bij. Ook is het mogelijk om A Rocha als vast doel op te nemen in het collecterooster. Daar zijn we heel dankbaar voor! We helpen je graag op weg met een ondersteunende Powerpoint met informatie en inspirerende afbeeldingen. We komen ook graag langs om tijdens of na een kerkdienst iets te vertellen over het werk van A Rocha.

Lees meer over collecteren voor A Rocha

Blog | De mooiste dag

Met ons drukke gezin met vijf kinderen is het soms lastig om te bedenken wat je moet doen om ze te vermaken. Op internet zijn ...

Blog | Omarm het leven in 2024

Afgelopen zomer zat ik met vriendinnen op een terras, toen een wesp in de heerlijke zoetzure saus voor onze kaasstengels terechtkwam. Hij kon niet meer ...

Blog | Wortelen met de bomen mee

Konden we maar even onder de grond, in de bodem van het VoedselBos kijken wat daar gaande is. Anderhalf jaar geleden zouden we waarschijnlijk een ...
Winkelmandje