A Rocha | Enschede

A Rocha Enschede is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Vanuit ons geloof zetten we ons in voor de schepping. Dat doen we graag zo aanstekelijk mogelijk: iedereen kan met ons de natuur ontdekken en beschermen. Welkom dus!

Onze activiteiten

There is no Event

Over Ons
A Rocha
Enschede organiseert tussen september en maart geregeld natuurwerkdagen. Ook organiseren we excursies en verwonderwandelingen. Voor kerken en bijbelstudiegroepen verzorgen we verdiepende avonden over geloof en zorg voor de schepping.

Ons gebied
A Rocha Enschede is actief in buitengebied van de gemeente Enschede. In het Aamsveen houden we bijvoorbeeld het heide- en hoogveengebied open. Dit is belangrijk voor onder andere reptielen en heidevogels. Ook werken we – in samenwerking met Landschap Overijssel – aan de Kersdijk, ten zuiden van Glanerbrug. In Enschede zelf organiseren we ook schoonmaakacties.

Iedereen is welkom op onze activiteiten. Kinderen kunnen meewerken onder verantwoordelijkheid van hun ouders.

Kerken
Als A Rocha Enschede komen we graag bij je langs, in de kerk, op de bijbelstudiekring of elders. We bieden een inleiding en gespreksvragen over de relatie tussen geloof en zorg voor de schepping.

Contact
Interesse? Stuur een mailtje naar enschede@arocha.org, volg ons via Facebook, of gebruik het contactformulier, dan houden we je op de hoogte!

Kernteam

Onze activiteiten worden met veel plezier georganiseerd door ons kernteam, deze bestaat uit Kees Rosenbrand, Henk Brinks, Gera Hobbelink, Harry Koster, Aukje Maas en Rutger Scholtens. Hieronder lees je van een paar leden hun beweegredenen. Lijkt het je ook leuk om betrokken te raken in het kernteam of op een andere manier iets organiseren met of voor A Rocha Enschede, neem dan contact met ons op via het onderstaande  contactformulier. 

Gera Hobbelink

Ik ben Gera Hobbelink, 67 jaar oud, en al enige jaren lid van de werkgroep Enschede/Hengelo. Samen werken in EN genieten van Gods schepping is mijn drijfveer. Ik leer veel van de andere leden van de werkgroep.

Kees Rosenbrand

Kees Rosenbrand is samen met Jaap Dekker een van de oprichters van A Rocha Enschede. Hij is zeer actief op het gebied van broedvogel en flora-fauna inventarisaties. Hij is daarom naast zijn werk op een conservatorium vaak buiten te vinden.

Michiel Rosenbrand

Ik ben Michiel Rosenbrand, getrouwd en gelukkige vader van twee kinderen. Ik hou van de natuur en ben daar het liefst zoveel mogelijk. En als ik deze liefde mag delen met anderen is het helemaal mooi. Ik wil graag anderen laten genieten van Gods mooie schepping en ze daar iets over leren. Voor nu ben ik binnen het team nog een helpende hand, maar ik wil in de toekomst graag meer organiseren binnen A Rocha Enschede.

Leon Volk

Harry Koster

Lotte Koster

Contactformulier - A Rocha Enschede

Contactformulier - A Rocha Enschede

Kies hier:
First
Last

Winkelmandje

Deze website gebruikt cookies