Duurzaam leven

Duurzaam leven betekent dat je leeft op een manier die eerlijk is voor je medemens en de natuur behoudt voor toekomstige generaties.

Climate Stewards Nederland

Zorg voor de schepping raakt ook ons dagelijkse leven. Natuur in binnen- en buitenland wordt het meest bedreigd door wat we eten, hoe we ons vervoeren en wat we kopen. Daarom hebben we ook een klimaatprogramma: Climate Stewards. Ben je op reis geweest, of wil je je jaarlijkse energieverbruik compenseren? Ga dan naar climatestewards.nl. Met jouw bijdrage steunt Climate Stewards projecten van A Rocha die officieel erkend zijn voor CO2 compensatie. Hiermee help je niet alleen de planeet, maar ook de mensen. Climate Stewards steunt projecten in o.a. Nepal en Ghana. Ook bedrijven, organisaties en kerken kunnen compenseren via Climate Stewards. Lees meer over Climate Stewards.

Duurzame bucketlist

Wel eens gehoord van een bucketlist? Daarop staat alles wat je nog eens zou willen doen. Deze bucketlist is duurzaam en staat vol ideeën en tips voor stappen naar een duurzamer leven. Kijk – samen met anderen – wat jij in en om je huis en op reis kan doen voor een groener en duurzamer leven. Check duurzamebucketlist.nl en test je score!

Plastic Free February

Elk jaar in februari organiseert A Rocha een plasticvrije maand: Plastic Free February. In die maand dagen we je uit om zo min mogelijk (plastic) afval te produceren, en helpen we je met het vinden van plasticvrije alternatieven voor je boodschappen, je badkamer en je keuken. Doe je ook mee?

Lees meer over Plastic Free February

A Rocha Nature Challenge

nature challange

Wil je meer leren over de natuur in je eigen omgeving? Doe dan mee aan de A Rocha Nature Challenge. We hebben een editie gemaakt voor het voorjaar en een kortere versie voor de winter. 

Lees meer over de Nature Challenge en doe mee. [in ontwikkeling]

Lees onze nieuwsbrief

 We houden je graag op de hoogte via een e-mail nieuwsbrief die elke maand wordt bezorgd in je mailbox. Hierin delen we nieuws, blogs, video’s en nodigen we je uit mee te doen met onze activiteiten hier in Nederland maar ook op andere plekken in de wereld waar A Rocha werkzaam is. 

Winkelmandje

Deze website gebruikt cookies