A Rocha | Ede

A Rocha Ede is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Vanuit ons geloof zetten we ons in voor de schepping. Dat doen we graag zo aanstekelijk mogelijk: iedereen kan met ons de natuur ontdekken en beschermen. Welkom dus!

Onze activiteiten

Over Ons
A Rocha Ede heeft als werkgebied het oude, fossiele beekdal van de Molenbeek op de zuid-Ginkel.
Daar doen we natuurbeheerwerkzaamheden, zoals verwijderen van de dennenopslag op de hellingen met heide en het verwijderen van de Amerikaanse vogelkers. De Gemeente Ede zorgt voor een werkkeet en gereedschap. We gaan ook een beknopt visieplan en natuurwerkplan voor het beekdal opstellen.

Naast de natuurwerkdagen organiseert A Rocha Ede samen met A Rocha Bennekom excursies over zeer uiteenlopende onderwerpen die met de natuur te maken hebben.

Voor meer informatie kun je mailen met ede@arocha.nl, of vul het contactformulier hieronder in. We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten!

Kernteam

Onze activiteiten worden met veel plezier georganiseerd door ons kernteam. Onze kernteamleden stellen zich hier aan je voor. Lijkt het je ook leuk om betrokken te raken in het kernteam of op een andere manier iets organiseren met of voor A Rocha Ede, neem dan contact met ons op via het onderstaande  contactformulier. 

Jan de Jong

“Aan ons is een prachtige schepping toevertrouwd. De moeite waard om van te houden en voor te zorgen. Met veel plezier en motivering steek ik met A Rocha Ede de handen uit de mouwen!”

Chiel van Hout

"We zijn gemaakt naar Gods beeld, niet om te heersen over de schepping, maar om de kwaliteiten te gebruiken die nodig zijn om voor de rest van de schepping te zorgen."

Almar Wiersma

"Ik ben Almar Wiersma. De natuur is voor mij een plek om me te verwonderen over Gods schepping. In de omgeving van Ede is er veel bos en heide. De laatste wordt snel overwoekerd door planten die goed gedijen in de huidige stikstofrijke omstandigheden. Het is mooi om samen met de vrijwilligers van A Rocha Ede in het Beekdal de handen uit de mouwen te steken en de opslag van onder andere berken en den te verwijderen tussen de heide."

Berber Wesseling

Contactformulier - A Rocha Ede

Contactformulier - A Rocha Ede

Kies hier:
First
Last

Winkelmandje

Deze website gebruikt cookies