Natuurbehoud

Het behoud van de natuur is de kern van het praktische werk van A Rocha. Dit doen we op lokaal niveau, samen met onze vrijwilligers. Ook een steentje bijdragen? Meedoen kan op allerlei manieren.

Lokale groepen

A Rocha heeft een aantal lokale groepen in Nederland. Deze groepen adopteren natuurgebieden en dragen er zorg voor natuurbeheer en inventarisaties. Verder organiseren de groepen geregeld activiteiten gericht op verwondering en educatie. De groepen werken samen met onder andere Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, regionale landschappen, private landgoederen of burgerlijke gemeenten. Iedereen is welkom een keer mee te doen met de activiteiten van een lokale groep. 

Lees meer over onze lokale groepen

Cleanups

Zwerfvuil levert veel schade op aan de natuur. Plastic in het water of op het land valt uiteen in steeds kleinere stukjes en zorgt zo voor microplastics die overal doordringen. Daarom organiseren wij samen met kerken en lokale groepen regelmatig een cleanup om zwerfvuil op te ruimen. Dat doen we in natuurgebieden, langs water, op het strand en in woonwijken. Voor het organiseren van een cleanup hebben we een praktische handleiding gemaakt.

Zelf een cleanup organiseren? Ga naar de toolkit.

A Rocha Pro

A Rocha Pro is een netwerk van christenen die werkzaam zijn in natuur/landschap. Twee keer per jaar organiseert het netwerk een bijeenkomst om de verbinding met geloof, werk en elkaar te leggen. We vinden elkaar in onze christelijke overtuiging en de gezamenlijke belangstelling voor vraagstukken rond ecologie, natuur, landinrichting en milieu. 

Sluit je aan bij A Rocha Pro

Natuurweek en weekend

Jaarlijks organiseren we als A Rocha natuurweken én weekenden. In de zomervakantie kan je mee met de A Rocha Natuurweek. Een kampeerweek vol afwisseling van werk in de natuur, bezinning en stilte, gezelligheid en genieten in de prachtige Achterhoek. Voor jong én oud. 

Daarnaast organiseren we met regelmaat een natuurweek naar Frankrijk of een winterweekend in Nederland.  

Lees meer of geef je op! 

Internationaal

A Rocha Nederland maakt deel uit van A Rocha Internationaal, een beweging van christenen die zich inzetten voor behoud van de natuur. A Rocha is in 1983 opgericht door Peter en Miranda Harris, met de start van een natuuronderzoekscentrum in de Algarve, Portugal. Inmiddels werkt A Rocha in meer dan 20 landen op vijf continenten.

Lees meer over het werk van A Rocha Internationaal

Word donateur

A Rocha zet zich in voor natuurbehoud: dicht bij huis in praktische projecten, internationaal in tal van waardevolle ecosystemen. Word donateur van A Rocha Nederland en steun ons werk in de Nederlandse natuur. Je ontvangt twee jaarlijks ons magazine én een welkomsgeschenk bij een jaarlijkse gift vanaf 25 euro. 

Winkelmandje

Deze website gebruikt cookies