A Rocha Natuurweken en weekenden

We organiseren jaarlijks natuurweken en natuurweekenden waarin elkaar ontmoeten en natuurinspiratie centraal staan. We doen excursies, er zijn workshops, we nodigen sprekers uit, we eten samen en bovenal genieten we van Gods schepping.
Je kan met ons kamperen tijdens de zomer natuurweek, de natuurweek in Frankrijk én met ons winterweekend in februari/maart.

Zomer natuurweek

Zin in een bijzondere zomer? A Rocha organiseert van 3 tot 10 augustus 2024 de Natuurweek. Een kampeerweek vol afwisseling van werk in de natuur, bezinning en stilte, gezelligheid en genieten in de prachtige Achterhoek.
De voorbereidingen zijn in volle gang om een unieke week te creëren voor iedereen, van jong tot oud, die zich in wil zetten voor het behoud van de natuur in de prachtige Achterhoek. De uitvalsbasis voor de Natuurweek is het Natuurkampeerterrein Distelheide, vanwaar we onder leiding van de boswachter van Staatsbosbeheer, meewerken aan het in stand houden van de bijzondere biodiversiteit rondom het 17e-eeuwse Landgoed Slangenburg.

Er is een mix van meer en minder intensief werk zodat iedereen op zijn eigen tempo zijn steentje bij kan dragen aan de gezamenlijke klus. De boswachter gaat ons uitgebreid vertellen wat we moeten doen, maar vooral ook waarom. Naast het werken in de natuur in de ochtend, zijn er in de middag (als je zin hebt) actieve sport- en spelactiviteiten, creatieve uitdagingen en ontspannende, educatieve wandelingen. Op verschillende momenten zullen er ook gezamenlijke maaltijden zijn en rondom de maaltijden en activiteiten worden momenten van bezinning en gebed gecreëerd.

Kortom, houd 3 tot 10 augustus2024 vrij in je agenda voor deze unieke ervaring!

Praktische informatie

 • Datum: Zaterdag 3 t/m zaterdag 10 augustus 2024
 • Locatie: Natuurkampeerterrein Distelheide bij Doetinchem. Een basic kampeerterrein, geschikt voor tent, caravan en camper. (Wij boeken de camping voor je!)
 • Kosten (onder voorbehoud): Volwassenen (12+): € 150, Kinderen (3 – 12): € 55. (Kosten zijn inclusief kosten kampeerterrein, lunches van zo-vrij en 2x een avondmaaltijd.) Mochten deze kosten voor jou niet haalbaar zijn, neem dan even contact op met natuurweek@arocha.org dan kijken we samen naar wat wel haalbaar is. 
 • Aanmelden: via het onderstaande formulier. Na het aanmelden ontvang je van ons een betaallink. Na het betalen is je aanmelding definitief. 
  Voor vragen mail: natuurweek@arocha.org.

Goed om te weten: Op de camping zijn maximaal 8 kampeerplaatsen beschikbaar voor onze groep. Deelname is op volgorde van aanmelding. Waar mogelijk boeken we natuurlijk plaatsen bij.

Opgeven Natuurweek 2024

Opgeven Natuurweek 2024

Geef je via het onderstaande formulier op voor de natuurweek in 2024. Je ontvangt na het invullen van het formulier een mail met daarin de door jou opgegeven gegevens. In de week of twee weken na je opgave ontvang je van ons bericht over de betaling en bevestiging van je aanmelding.

Naam
Naam
Voornaam
Achternaam
Ik kom kamperen met:
Ik kom met de auto:
Start Over

Natuurweek Les Courmettes

Het Domein des Courmettes is een groot landgoed met een natuureducatiecentrum in de bergen boven Nice. Een klein team van A Rocha Frankrijk werkt samen met vrijwilligers en studenten aan de bescherming van ruim 600 hectare aan unieke natuur. Bovendien worden er elk jaar verschillende conferenties, seminars en studieweken georganiseerd om meer aandacht te geven aan zorg voor de schepping. Met een eeuwenoud chateau, een grote tuin en verscheidene wandelroutes is hier altijd genoeg te doen!

De natuurweek in Les Courmettes is geschikt voor jong en oud, en zeker ook voor gezinnen met tieners en jongvolwassenen! Kinderen krijgen korting op de prijs van het verblijf. 

In 2024 zal de natuurweek in Les Courmettes plaatsvinden van zondag 27 oktober tot zaterdag 2 november.  

De reis

Het is goed mogelijk om per trein binnen een dag naar Les Courmettes te reizen. Na je aanmelding helpen we je graag op weg met het boeken van de tickets en het plannen van de reis. Ga je liever met de auto? Dan reis je het beste in twee dagen, met een overnachting in de buurt van Lyon.

De kosten

Les Courmettes ontvangt geen steun van de overheid en is volledig afhankelijk van donaties en het inkomen van commerciële activiteiten. Om de natuurwerkweek toegankelijk te houden voor een breder publiek wordt ons een verlaagd tarief voor de hele week aangeboden. De tarieven voor de meivakantie zijn als volgt:

 • Kamperen*:                                                                        €160
 • Slaapzaal (gedeeld):                                                          € 210
 • Gedeelde kamer zonder badkamer:                              € 230
 • Gedeelde kamer met badkamer:                                   € 310
 • Eigen kamer zonder badkamer:                                     € 370
 • Eigen kamer met badkamer:                                           € 415

Bij voorkeur in eigen tent of andere kampeermiddel. Het is ook mogelijk een tent te huren.

Kinderen krijgen korting! Kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee, van 3-7 jaar 70% korting, van 7-11 jaar 50% korting en van 12-17 jaar 30% korting.

Let op: alle prijzen zijn per persoon voor de hele week en inclusief alle maaltijden, koffie, thee en tussendoortjes. Voor eventuele uitjes buiten het terrein kan een kleine bijdrage gevraagd worden.

Het is ook mogelijk mee te gaan zonder vrijwilligerswerk te doen. Dan wordt er wel een meerprijs gevraagd.

Opgeven Natuurweek Les Courmettes 2024
Naam
Naam
Voornaam
Achternaam
Ik kies voor
Start Over

Winterweekend

Zin in een actief en inspirerend winterweekend in 2025 met een werkochtend in de natuur, buiten koken, workshops, een overdenking en wild speuren? Houd dan onze nieuwsbrief in de gaten want in maart 2025 is het volgende winterweekend.  Onze winterweekenden duren van vrij-avond tot zo- avond en worden georganiseerd op het terrein van de NEM in Voorthuizen. 

In 2024 organiseerden we het winterweekend voor het eerst met meer dan 35 deelnemers. Het is mogelijk om te kamperen en om een stapelbed in het hoofdgebouw te reserveren. Kom je het met hele gezin, dan kan je een volledige kamer voor jullie zelf reserveren of je tent op zetten. Dit hele weekend is verzorgd van ontbijt tot aan borrel.  

Nu al een vraag over het volgende winterweekend? Stuur een e-mail naar nederland@arocha.org. 

Winkelmandje

Deze website gebruikt cookies