A Rocha Internationaal

A Rocha is een wereldwijde familie van christelijke organisaties die, geïnspireerd door Gods liefde, zich bezighoudt met wetenschappelijk onderzoek, milieueducatie en gemeenschapsgerichte natuurbeschermingsprojecten in meer dan 20 landen en verspreid over zes continenten.

We werken in meer dan 20 landen: Australië, Canada, Tsjechië, Frankrijk, Ghana, India, Kenia, Libanon, Nederland, Nieuw-Zeeland, Nigeria, Peru, Portugal, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland, Oeganda, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In al deze landen werken we aan herstel en behoud van de natuur en biodiversiteit door lokaal, praktisch natuurbehoud, wetenschappelijk onderzoek en educatie.

Een paar voorbeelden: in Peru beschermen we tropisch kustbos, in Ghana beschermen we het Atawa Forest en mangrovebossen, in Kenia doen we onderzoek naar het zeeleven, in India beschermen we de olifant, we hebben duurzame landbouwprojecten en gemeenschapstuinen in Nederland, Kenia en Canada en we hebben eco-church vergroeningsprojecten voor kerken in de UK, Frankrijk, Nieuw Zeeland en Nederland. 

Meer over ons werk wereldwijd lezen? Kijk op de website van A Rocha Internationaal.

A Rocha landen

Blog | De mooiste dag

Met ons drukke gezin met vijf kinderen is het soms lastig om te bedenken wat je moet doen om ze te vermaken. Op internet zijn de leukste en (vaak ook)

Lees verder »

Blog | Omarm het leven in 2024

Afgelopen zomer zat ik met vriendinnen op een terras, toen een wesp in de heerlijke zoetzure saus voor onze kaasstengels terechtkwam. Hij kon niet meer wegvliegen. Veel mensen vinden wespen

Lees verder »

Lees ons jubileum magazine

In 2023 bestond A Rocha Nederland 20 jaar. We hebben daarom een dubbeldik jubileummagazine uitgebracht. In dit magazine lees je onder meer over de geschiedenis van A Rocha Nederland, biodiversiteit

Lees verder »
Winkelmandje