A Rocha | Deventer

A Rocha Deventer is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Vanuit ons geloof zetten we ons in voor de schepping. Dat doen we graag zo aanstekelijk mogelijk: iedereen kan met ons de natuur ontdekken en beschermen. Welkom dus!

Onze activiteiten

Over Ons
A Rocha Deventer organiseert tussen november en maart geregeld natuurwerkochtenden in het gebied de Slenk, een 7 ha. groot natuurreservaat bij Lettele, Overijssel. 

Ons gebied
A Rocha Deventer heeft zich verbonden aan
De Slenk. Het gebied is van oorsprong een oud beekdal en eigendom van Stichting IJssellandschap. Het maakt onderdeel uit van landgoed het Oostermaet. In de Slenk groeien bijzondere planten en komen enkele zeldzame vlinders voor (kleine ijsvogelvlinder en aardbeivlinder). In de winterperiode helpen we de beheerder met snoeiwerkzaamheden. Op deze manier dragen we samen bij aan behoud van de biodiversiteit in dit natuurreservaat. Daarnaast zijn de natuurwerkochtenden een mooie manier om buiten te zijn, de handen uit de mouwen te steken en je te verwonderen. 

Iedereen is welkom op onze activiteiten. Kinderen kunnen meewerken onder verantwoordelijkheid van hun ouders.

Wil je bij elke activiteit een mailtje met details ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsmail via het contactformulier.

Kerken

We denken graag met je mee wanneer je in je eigen kerk of kring een activiteit rondom natuur, milieu, duurzaamheid en christen zijn wilt organiseren.

Contact
Interesse? Stuur een mailtje naar deventer@arocha.org of gebruik het contactformulier, dan houden we je op de hoogte!

Kernteam

Onze activiteiten worden met veel plezier georganiseerd door ons kernteam. Onze kernteamleden stellen zich hier aan je voor. Lijkt het je ook leuk om betrokken te raken in het kernteam of op een andere manier iets organiseren met of voor A Rocha Deventer, neem dan contact met ons op via het onderstaande  contactformulier. 

Mathijs Oosterhuis

Mathijs is milieutechnoloog en werkzaam bij een adviesbureau.

Alinde Held

Alinde is adviseur bij een gemeente.   ‘Ik wandel graag in de natuur en heb dan altijd mijn verrekijker bij me. Het werken in de natuur is heerlijk praktisch en leuk om met een groep te doen.’

Contactformulier - A Rocha Deventer

Contactformulier - A Rocha Deventer

Kies hier:
First
Last

Winkelmandje

Deze website gebruikt cookies