Groen Gelovig is op 21 oktober in Veenendaal

Rozemarijn van ’t Einde, Evert-Jan Ouweneel, Paul Schenderling en Ruth Valerio zijn de eerste sprekers van GroenGelovig 2023. Het evenement gericht op duurzaamheid vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 oktober in De Basiliek in Veenendaal. Het belangrijkste doel van GroenGelovig is om christenen te inspireren, motiveren en uit te dagen tot een duurzame levensstijl. Initiatiefnemer is Tearfund en A Rocha Nederland is één van de samenwerkende partners.

De roep om te luisteren

Als thema voor 2023 is gekozen voor `De roep om te luisteren’. Projectleider Joost van Dieren: “Met GroenGelovig komen we samen in beweging voor Gods schepping. Dit jaar staan we stil bij hoe God spreekt door de schepping heen. In een tijd waarin we elkaar soms niet meer verstaan, het klimaatalarm steeds luider klinkt en we niet altijd weten wat God van ons vraagt op het gebied van duurzaamheid. Vandaag de dag wordt veel overstemd door onze eigen agenda, de wensen van de samenleving, mediageluiden of politieke stemmen. Tijdens deze editie van GroenGelovig willen we aan de slag gaan met de sleutels om te luisteren. Via lezingen en seminars stimuleren we de bezoekers ook door het bieden van praktische handvatten richting een duurzame(re) levensstijl die recht doet aan mens en natuur. Bezoekers ontdekken welke concrete stappen ze kunnen zetten om thuis, in de kerk en in de leefomgeving het verschil te maken.”

Sprekers vanuit filosofie. economie, activisme en goede doelen 

Op het evenement zullen o.a. Evert-Jan Ouweneel, Ruth Valerio, Paul Schenderling en Rozemarijn van ’t Einde spreken. Evert-Jan Ouweneel is cultuurfilosoof en zal in zijn bijdrage ingaan op de tijd waarin we leven, welke klimaatstemmen er klinken en hoe bepalend deze zijn voor ons doen en denken. Ruth Valerio is milieu- en sociaal activist, theoloog en verbonden aan Tearfund UK. Zij zal spreken over wat God vanuit de Bijbel zegt over zijn schepping. Econoom Paul Schenderling zal spreken over sociale en ecologische vraagstukken vanuit een economische invalshoek. Theoloog Rozemarijn van ’t Einde is één van de initiatiefnemers van De Klimaatwakers: een actie waarbij dag en nacht wordt gewaakt bij het Catshuis. Tijdens GroenGelovig vertelt zij hoe er gehoor werd gegeven aan haar roep om klimaatrecht.

A Rocha Nederland 

GroenGelovig is een initiatief van Tearfund en A Rocha is één van de deelnemende partners. “God gaf ons de aarde en alles wat daarop leeft om te laten bloeien en groeien tot Zijn eer. Helaas gaat de natuur wereldwijd in een razendsnel tempo achteruit en verliezen we de vele soorten en levens van mensen. Heel de schepping heeft het nodig dat wij in beweging komen en zorg dragen voor alles wat leeft. A Rocha wil als partner van GroenGelovig bijdragen aan deze beweging, waarin we als christenen gestimuleerd worden tot eerlijke en zorgzame levensstijl die bijdraagt aan verandering.”

Andere partners naast A Rocha zijn  Kerk in ActieEvangelische Omroep, Laudato Si Alliantie Nederland, Micha NederlandGroenekerkenCGMVMissie NederlandChristelijke Hogeschool EdeChristenUnie en Hogeschool Viaa.

Tickets kunnen vanaf nu besteld worden via www.groengelovig.nl.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *