rode aalbes

Aan de slag!

5 manieren om bij te dragen aan biodiversiteit bij jou in de buurt

#1 Handen uit de mouwen 

Steek je handen uit de mouwen bij één van onze lokale groepen of start zelf een lokale groep. Onze groepen zitten in heel Nederland, van Zeeland tot aan Groningen. En werken in lokale natuurgebieden aan biodiversiteit.  

Ga naar onze lokale groepen

#2 Doe de EKO-scan

Doe de EKO-scan en maak de tuin van jouw kerkgebouw tot een paradijs voor bijen, vlinders, vogels, vleermuizen en nog meer! Wij helpen met een Ecologische Kerktuinen Onderzoek en geven advies hoe jullie je tuin kunnen inrichten ten behoeve van de lokale biodiversiteit.  

Vraag de EKO-scan aan voor jouw kerk

#3 Boek een spreker

Boek een spreker en nodig ons uit in jouw kerk. Wij hebben een groep van ervaren sprekers die samen met jullie aan de slag kunnen met thema´s als zorg voor de schepping, ecologie en de bijbel en duurzaamheid.  

Bekijk onze sprekers

#4 Organiseer een clean-up

Organiseer een clean-up. Dit kan met je straat, je buurt én natuurlijk ook met je kerk. We hebben ook een leuke handreiking voor een liturgisch element tijdens een kerkdienst of verzamelmoment na het opruimen van je omgeving.  

Download de handleiding

#5 Word donateur

Word donateur en draag financieel bij aan de biodiversiteit in Nederland door het werk van A Rocha Nederland te steunen.  

Doneer hier

Winkelmandje

Deze website gebruikt cookies