A Rocha | Hoogezand-Sappemeer

Deze lokale groep van A Rocha is in oprichting, en wil zich ontwikkelen tot een ontmoetingsplek voor natuurliefhebbers en christenen met een groen hart in Hoogezand-Sappemeer en omgeving. We zoeken elkaar op voor natuurwandelingen, fietstochten en andere laagdrempelige activiteiten in de directe omgeving; voor een aantal andere projecten, zoals de jaarlijkse clean-up op Schiermonnikoog, sluiten we aan bij regionale groepen van A Rocha in Noord-Nederland.

dreamstime_xxl_57991702

Activiteiten

Woon je in de buurt van Hoogezand-Sappemeer en wil je op de hoogte blijven van de activiteiten? En/of heb je zin om mee te helpen? Stuur een mailtje naar Sander van Doorn via hoogezand.sappemeer@arocha.org.

Kernteam

Vooralsnog is Sander van Doorn het enige kernteamlid.

Sander van Doorn

De natuur is voor mij een plek om te ontspannen, te aarden en te ontvangen: zodra je buiten bent, kun je zomaar worden verrast door een vogel die je nog niet eerder had gezien, of door een zandbij die tevoorschijn komt uit haar nest. De diepe verwondering over wat groeit en bloeit, bracht me er toe biologie te gaan studeren; momenteel werk ik als docent en onderzoeker in de theoretische biologie aan de Universiteit van Groningen. Dankzij mijn specialisatie word ik, gelukkig, niet al te zeer gehinderd door praktische kennis, zodat ik mij nog steeds onbekommerd laat verrassen door de wonderbare beestjes, planten en andere schepselen die ik mag ontdekken in de natuur.