A Rocha | Het Hogeland

A Rocha Hogeland is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Vanuit ons geloof zetten we ons in voor de schepping. Dat doen we graag zo aanstekelijk mogelijk: iedereen kan met ons de natuur ontdekken en beschermen. Welkom dus!

team hogeland

Onze activiteiten

Over Ons
A Rocha
Het Hogeland is in 2023 opgericht. We zijn nog in gesprek over een gebied waar we gaan werken. We zijn nog volop in ontwikkeling. Als je mee wilt helpen, laat het ons weten!

Contact

Interesse? Stuur een mailtje naar hethogeland@arocha.org, of gebruik het contactformulier, dan houden we je op de hoogte!

Kernteam

Onze activiteiten worden met veel plezier georganiseerd door ons kernteam. Onze kernteamleden stellen zich hier aan je voor. Lijkt het je ook leuk om betrokken te raken in het kernteam of op een andere manier iets organiseren met of voor A Rocha Het Hogeland, neem dan contact met ons op via het onderstaande  contactformulier. 

Joop de Wit

Mijn naam is Joop de Wit, sinds 1980 werkzaam in de zorg, eerst als IC verpleegkundige nu als begeleider in de gehandicaptenzorg (dagbesteding/werkbegeleiding). Eind jaren 80 ben ik actief geweest voor stichting Zwaluw, ik heb destijds 5 jongeren vakantiekampen begeleid. Nu wil ik graag opnieuw een deel van mijn beschikbare tijd inzetten voor de natuur. Ik hoop door werkzaamheden in de natuur te organiseren zodat mensen zien en ervaren hoe prachtig mooi de schepping is.

Henk van Hemmen

Mijn leven als mens is gestempeld door 9 jaar wonen in het oerwoud van Papua. Mijn leven als dominee is gevormd door het lezen van vele boeken en Hét Boek. Maar kennis, waar ik als denker erg van houd, over Gods natuur is niet genoeg. Nu wordt het tijd voor het leren van verwondering midden in die natuur. En dat dan maar het liefst via het praktisch handen en voeten geven. En dat kan prachtig samen met anderen binnen A Rocha Het Hogeland.

Marieke Kort

Het inspirerende van A Rocha vind ik dat mensen, geloof en liefde voor de natuur/schepping samen gebracht worden. Zelf geniet ik erg van het maken van (lange) wandelingen met mijn man/kinderen en hond of met vriendinnen. Echter mis ik kennis. Hoe meer ik leer, hoe rijker de omgeving wordt. Ik zie ernaar uit praktisch aan de slag te gaan in Abelstok, kennis te vergroten/verdiepen en te ontmoeten en dit samen met anderen vorm te geven.

Jan Langelaar

Mijn naam is Jan Langelaar. Ik ben getouwd met Ineke. We wonen in Winsum en hebben een leescafe in Appingedam (Leescafe Doemkes). Ik heb gewerkt bij Terra als docent Plant en Dier en ben nu pensioen. Ik wil mij graag inzetten voor de biodiversiteit op Het Hogeland van Groningen.

Contactformulier - A Rocha Het Hogeland

Contactformulier - A Rocha Het Hogeland

Kies hier:
First
Last

Winkelmandje