A Rocha | Groene Hart

A Rocha Groene Hart is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Vanuit ons geloof zetten we ons in voor de schepping. Dat doen we graag zo aanstekelijk mogelijk: iedereen kan met ons de natuur ontdekken en beschermen. Welkom dus!

Onze activiteiten

Over Ons
A Rocha
Groene Hart organiseert tussen september en maart geregeld natuurwerkdagen. Ook organiseren we excursies en hagenpreken. Voor kerken en bijbelstudiegroepen verzorgen we verdiepende avonden over geloof en zorg voor de schepping.

Ons gebied
A Rocha Groene Hart heeft de Middelblokboezem geadopteerd: een prachtig stukje natuur bij Gouderak, niet ver van Gouda. In samenwerking met het Zuid-Hollands Landschap doet A Rocha een deel van het beheer, gericht op verbetering van het gebied voor kleine zangvogels, ringslang en orchideeën.

A Rocha Groene Hart organiseert ongeveer eens per 6-8 weken een natuurwerkdag in de Middelblokboezem, met uitzondering van het broedseizoen (maart-mei). Ook organiseren we jaarlijks excursies, nachtvertellingen op de kortste dag, een stiltewandeling en een hagenpreek.

Iedereen is welkom op onze activiteiten. Kinderen kunnen meewerken onder verantwoordelijkheid van hun ouders.

Kerken
Als A Rocha Groene Hart komen we graag bij je langs, in de kerk, op de bijbelstudiekring of elders. We bieden een combinatie van een middag of avond met een inleiding en gespreksvragen over de relatie tussen geloof
en zorg voor de schepping, met daarnaast een werkochtend of- middag in ons unieke natuurgebied de Stolwijkse Boezem.

Contact
Interesse? Stuur een mailtje naar groene.hart@arocha.org, volg ons via Facebook, of gebruik het contactformulier, dan houden we je op de hoogte van onze activiteiten!

 

Kernteam

Onze activiteiten worden met veel plezier georganiseerd door ons kernteam. Onze kernteamleden stellen zich hier aan je voor. Lijkt het je ook leuk om betrokken te raken in het kernteam of op een andere manier iets organiseren met of voor A Rocha Groene Hart, neem dan contact met ons op via het onderstaande  contactformulier. 

Janneke Bregman

Door met hart en handen bezig te zijn in de natuur, ervaar ik verbinding met de Schepper en verwonder ik me over alles wat groeit en bloeit. Dat samen te beleven met anderen is voor mij echt genieten!

Peter Dijkstra

De schepping roept bij mij als vanzelf verwondering, verantwoordelijkheid en aandacht op. De natuur is mijn naaste.

Eveline van der Lugt

Werkend in de natuur maak ik mijn hoofd leeg en kom vol nieuwe energie weer thuis.

Ageeth Palland

We zijn geroepen zijn om zorgvuldig met Gods schepping om te gaan, daar ben ik van overtuigd. En ik vind het gewoon heerlijk om buiten in de natuur te zijn en samen de handen uit de mouwen te steken.

Contactformulier - A Rocha Groene Hart

Contactformulier - A Rocha Groene Hart

Kies hier:
First
Last

Winkelmandje