A Rocha | Amersfoort

A Rocha Amersfoort is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Vanuit ons geloof zetten we ons in voor de schepping. Dat doen we graag zo aanstekelijk mogelijk: iedereen kan met ons de natuur ontdekken en beschermen. Welkom dus!

Onze activiteiten

Over Ons
A Rocha Amersfoort organiseert tussen september en maart geregeld natuurwerkdagen. Ook organiseren we excursies en hagenpreken. Voor kerken en bijbelstudiegroepen verzorgen we verdiepende avonden over geloof en zorg voor de schepping.

Ons gebied
A Rocha Amersfoort heeft zich verbonden aan 
Landgoed Coelhorst van Natuurmonumenten. We zorgen voor het beheer van de houtsingels, lanen en bosgebieden. We zorgen voor een gevarieerd landschap dat aantrekkelijk is voor insecten en vogels. Ook onderhouden we de appelboomgaard en plukken we de appels. Verder monitoren we de broedvogels en hebben we nestkasten voor steenuilen opgehangen.

Daarnaast werken we in het weidevogelgebied tussen Amersfoort en Bunschoten aan de Zevenhuizerstraat. Dit doen we in samenwerking met Collectief Eemland, een collectief van boeren dat zich bezig houdt met weidevogelbeheer.

Iedereen is welkom op onze activiteiten. Kinderen kunnen meewerken onder verantwoordelijkheid van hun ouders.

Kerken
Als A Rocha Amersfoort komen we graag bij je langs, in de kerk, op de bijbelstudiekring of elders. We bieden een inleiding en gespreksvragen over de relatie tussen geloof en zorg voor de schepping.

Contact
Interesse? Stuur een mailtje naar amersfoort@arocha.org, volg ons via Facebook, of gebruik het contactformulier onderaan de pagina, dan houden we je op de hoogte!

Kernteam

Onze activiteiten worden met veel plezier georganiseerd door ons kernteam. Onze kernteamleden stellen zich hier aan je voor. Lijkt het je ook leuk om betrokken te raken in het kernteam of op een andere manier iets organiseren met of voor A Rocha Amersfoort, neem dan contact met ons op via het contactformulier hieronder.

Mareike van der Keur

Meestal fiets of wandel ik als ik buiten ben, en zorg ik meer indirect voor de schepping. Omdat ik de natuur ook eens anders wil gaan ervaren en er directer mee in verbinding wil staan, ben ik sinds kort 'als groentje' aangereden bij A Rocha Amersfoort.

Lize Drenth

Tina de Vries

Lekker actief bezig zijn in de natuur in combinatie met gezelligheid, koffie & home made lekkers dat is voor mij A Rocha. Ik vind het fijn om in mijn omgeving heel concreet bezig te zijn; op landgoed Coelhorst of in de Eempolder. Proberen om de leefwereld van alles wat daar leeft een beetje verbeteren. Zo geniet ik nog meer van de natuur, de reeën op Coelhorst, de weidevogels en hazen in de polder.

Contactformulier - A Rocha Amersfoort
Kies hier:
First
Last

Winkelmandje

Deze website gebruikt cookies