A Rocha Zeeland

A Rocha Zeeland is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Vanuit ons geloof zetten we ons in voor de schepping. Dat doen we graag zo aanstekelijk mogelijk: iedereen kan met ons de natuur ontdekken en beschermen. Welkom dus!

Onze activiteiten

There is no Event

Over ons
Ieder jaar in september gaan we hooien op Schor Alteklein op Tholen. Op dit schor groeien zeldzame orchideeën. Door te hooien en het maaisel af te voeren, blijft deze pracht behouden
In oktober sluiten we ons aan bij een groep vrijwilligers van het Zeeuws Landschap om op De Piet een bijenkuil te hooien, om te voorkomen dat de grondbijen door dichte begroeiing gehinderd worden.

Op de Landelijke Natuurwerkdag en op NL-Doet hebben we een combinatie van werkzaamheden. Eerst gaan we plastic rapen op een strandje langs de Westerschelde, in het kader van ‘Doe Mee, Verlos de Zee’ en ‘Schone Schelde’.

Wil je bij elke activiteit een mailtje met details ontvangen? Meld je aan voor ons emailbestand via ons contactformulier.

Excursie
Tegen de zomer organiseren we meestal een excursie om van de schoonheid van de schepping te genieten.

Netwerk
A Rocha Zeeland staat in contact met een aantal kerken in Zeeland en denkt incidenteel mee met lokale en regionale christen-politici.

Contact
Interesse? Stuur een mailtje naar zeeland@arocha.org, of gebruik het contactformulier  onder aan de pagina, dan houden we je op de hoogte!

Kernteam

Onze activiteiten worden met veel plezier georganiseerd door ons kernteam. Onze kernteamleden stellen zich hier aan je voor. Lijkt het je ook leuk om betrokken te raken in het kernteam of op een andere manier iets organiseren met of voor A Rocha Zeeland, neem dan contact met ons op via het contactformulier. 

Nanning-Jan

Ik ben Nanning-Jan Honingh. Ik probeer op één hectare een land van melk en honing te beheren, waarvan mijn gezin hopelijk in de toekomst zelfvoorzienend kan leven. De landbouwwetten uit het Oude Testament zijn daarbij leidraad. De werkgroep van A Rocha komt hier ook helpen; we maken er dan een gezellig dagje van. Steeds meer planten en dieren vinden op mijn land hun plekje en af en toe wandelt de Heer van de Schepping er ook tussen door…

Erik

Ik ben Erik Speksnijder

Wijnand

Ik ben Wijnand Lammers, getrouwd met Ans en woon in Tholen. Mijn dagelijks werk bestaat uit het begeleiden van mensen met een psychiatrische problematiek bij het werk in natuur en landschap. Daarnaast ben ik zzp-er in monitoring en ecologisch advies (Lammers floramonitoring). Voor A Rocha Zeeland coördineer ik het beheer van ons adoptieterrein ‘Schor Alteklein’ bij Tholen-stad. Ook ben ik vrijwilliger-monitoring bij SBB.

Chris

Ik ben Chris Vreugdenhil. Bezig zijn met A Rocha, op wat voor manier dan ook, daar word ik vrolijk van en ik heb het nodig. Het bepaalt me er altijd weer bij waarom ik mijn werk doe en alle kleine dagelijkse keuzes maak om goed te zorgen voor Gods schepping. Maar bovenal is het altijd mooi en gezellig.

Kees

Ik ben Kees de Landmeter. Ik houd van en bewonder mijn Schepper, Zijn Schepping en Zijn Woord. Ik heb een lieve vrouw, wij hebben 5 kinderen en 15 kleinkinderen gekregen. Ik ben gepensioneerd, werkte in de buitendienst van het Ministerie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ik ben kerkelijk en politiek betrokken bij een christelijke samenleving en probeer dit gestalte te geven. Ik vind de items waken en bewaren zeer belangrijk.

Theanne

Ik ben Theanne Boer. Getrouwd met Nanning-Jan Honingh. Ik geniet enorm van het wonen op het Zeeuwse platteland, na 35 jaar grote stad. Het doet me goed om mee te leven en mee te eten met de seizoenen. Om op ons land te zijn, dat vooral in de zomer een paradijs is. En het is helemaal leuk om A Rocha medewerkers bij ons te ontvangen. Een dag samen buiten werken en zichtbaar resultaat zien, is gewoon super. We wonen in een mooie provincie en als A Rochianen dragen we bij aan die schoonheid.

Contactformulier - A Rocha Zeeland

Contactformulier - A Rocha Zeeland

Kies hier:
First
Last

Winkelmandje

Deze website gebruikt cookies