Climate Stewards Nederland

Zorg voor de schepping raakt ook ons dagelijkse leven. Natuur in binnen- en buitenland wordt het meest bedreigd door wat we eten, hoe we ons vervoeren en wat we kopen. Daarom hebben we ook een klimaatprogramma: Climate Stewards.

Bereken, verminder, compenseer

Het motto van Climate Stewards is: bereken je CO2-voetafdruk, verminder wat je kunt en compenseer de rest. Op de website van Climate Stewards vind je een calculator waarmee je kan uitrekenen hoe groot jouw persoonlijke CO2-voetafdruk is. Kijk daarna voor inspiratie om je voetafdruk te verminderen naar onze blog. Het is onvermijdelijk dat er een stuk voetafdruk overblijft en dat kun je compenseren via Climate Stewards.

Compenseren

Je kunt je voetafdruk compenseren via onze projecten. Deze projecten leggen niet alleen CO2 vast, maar ook bijdragen aan de biodiversiteit en het levensonderhoud van de lokale gemeenschappen. We hebben verschillende projecten: boomaanplant, kooktoestellen, waterfilters en hooikisten.

Een calculator voor kerken

Ook kerken zijn steeds meer bezig met duurzaamheid. Voor hen hebben we speciaal een calculator ontworpen: 360°carbon. Hiermee kun je inzicht krijgen in de voetafdruk van je kerk. Door jaarlijks te meten kun je de impact zien van de duurzame stappen die je kerk zet.

Audits voor organisaties

Voor organisaties die inzicht willen krijgen in hun CO2-voetafdruk kunnen we een audit uitvoeren. Daarmee kunnen organisaties makkelijk zien waar de meeste uitstoot wordt geproduceerd. Neem contact op met Climate Stewards voor meer informatie.

Winkelmandje

Deze website gebruikt cookies