Klimaatmars 31 mei | Loop je mee?

Op vrijdag 31 mei is er weer een klimaatmars, om 14.00 uur op de Zuidas in Amsterdam. Voor deze locatie is gekozen door de organisatie, omdat de Zuidas hét symbool is voor de macht van grote (vervuilende) bedrijven. Hier worden de miljardenwinsten gemaakt die ten koste gaan van mens, natuur en het klimaat. 

Waarom lopen wij mee? 

De klimaat- en natuurcrisis bedreigt alles wat ons, maar bovenal ook God lief is. Droogte, hittegolven en overstromingen zorgen voor slachtoffers en een groot verlies van biodiversiteit. Dit is nu al gaande. In onze ogen is direct verandering in nodig. Dit vraagt inzet van overheden, bedrijfsleven, industrieën, gemeenschappen en individuen.  Helaas is het vooralsnog zo in onze economie dat bedrijven hun gang kunnen gaan en hiermee bijdragen aan het kapot maken van de schepping. Dit is in onze ogen niet waar God ons de aarde voor heeft toevertrouwd. We beseffen ook dat we hierin ook een eigen rol hebben als individuen. In de manier waarop wij kiezen en kopen en met onze levensstijl dragen wij bij aan het onrecht van de klimaatcrisis en de natuurcrisis.  

Loop je mee in het christelijke blok? 

Daarom vormen we samen met met GroeneKerkenMicha NederlandLaudato Si Alliantie Nederland, Christian Climate Action en Climate Stewards Nederland een blok waarin we samen oplopen in de klimaatmars. We doen dit onder het motto ‘Maling aan de Mammon’. 

Geef je op via de website van Laudato Si Alliantie, dan krijg je alle informatie in je mailbox én een link naar onze gezamenlijke app groep. De klimaatmars is een vooraf aangemelde demonstratie. 

Klimaatviering

Voorafgaand aan de klimaatmars is er een interreligieuze klimaatviering. Vertegenwoordigers en kunstenaars van diverse levensbeschouwingen werken aan de viering mee. Ook politicus en schrijver Jan Terlouw levert een bijdrage.  De viering vindt om 12.30 plaats in Vrijburg, Diepenbrockstraat 46, Amsterdam. Een kwartier lopen van de Zuidas. Dit zal om 13.30 uur de verzamelplek zijn voor het blok ‘Christenen voor klimaatrechtvaardigheid’.   

Herkenbaarheid 

Tijdens de mars is het handig om herkenbaar te zijn als groep. Hiervoor kun je thuis een button maken om op te spelden. Kies een kleur, print hem uit, plak ‘m op karton en speld hem op je revers. Maak ook een mooi kartonnen bord of spandoek met jouw eis of leus, zo weet iedereen waar jij voor loopt. 

Wil je lopen met de A Rocha kleur en button, zoals hieronder? Download deze hier en bekijk de instructies

Reacties zijn gesloten.