Vrijwilligersweek Tsjechië

Van 3 – 11 juli organiseert A Rocha Tsjechië een internationale vrijwilligersweek. De week bestaat uit enkele dagen vrijwilligerswerk rond het A Rocha centrum (tuinonderhoud), een dag in een privaat vogelreservaat en een dag in het beschermde gebied Orlické hory (Adelaarsgebergte).

De werkzaamheden zijn maximaal vijf uur per dag. Daarnaast zijn er korte Bijbeloverdenkingen en andere activiteiten. In de middag ringen we vogels, maken we excursies en korte reizen naar het omliggende platteland, waar we op zoek gaan naar ijsvogels en waterspreeuwen en wellicht iets proeven van de rijke Tsjechische traditie van paddestoelen eten.
Zondag 11 juli sluiten we de week af met een gezamenlijke viering.
Accommodatie is eenvoudig: breng slaapzakken en matten mee, we slapen in het centrum of in tenten, schuren en observatiehutten.
Eten wordt bereid door onze kok, die graag assistentie krijgt van vrijwilligers.
Kosten: 15 Euro per nacht, reiskosten naar Tsjechië voor eigen rekening. Tijdens de week wordt er voor transport gezorgd. Een rijbewijs is welkom.
Capaciteit van de week: maximaal 30 personen. We verwachten de helft van de deelnemers uit Tsjechië, de andere helft van vrijwilligers uit Engeland, Duitsland, Zweden, Nederland, Zwitserland, Portugal of de VS. Wie het eerst komt, die het eerst maalt! Opgave en meer informatie bij Pavel Světlík.

Pavel en Radka Světlík en het team van A Rocha Tsjechië

GroenGelovig op 21 oktober in Veenendaal 18 mei 2023
Bijzondere kevers gevonden in Bennekom 27 maart 2023
A Rocha nieuws
Hoopvolle stappen zetten richting minder afval 2 maart 2023
Gezocht: online media vrijwilliger en eindredacteur magazine 1 maart 2023