Plastic Free February Toolkit

De Plastic Free February Toolkit helpt je op weg als je samen met anderen mee wil doen aan Plastic Free February. Je vindt op deze pagina het beeldmerk van Plastic Free February, een poster, een kant-en-klaar bericht voor in een kerkblad en een handleiding voor groepen.

Beeldmerk

Het beeldmerk voor Plastic Free February 2023 is gemaakt door Karen Luteijn, illustrator. Gebruik deze om de maand zonder plastic onder de aandacht te brengen!

 

 

 

 

 

Poster of flyer

Wil je graag een poster ophangen of flyers uitdelen? Download de PFF posters om uit te printen, of gebruik ze digitaal. We hebben twee versies gemaakt: één algemene met een link om je als deelnemer aan te melden (afbeelding links), en één waarop je je eigen contactgegevens kan invullen voor als je een groepje wil beginnen (afbeelding rechts). Ze zitten allebei in de download.

 

Handleiding voor groepen

Meedoen als groep is leuk en maakt het makkelijker om het vol te houden. Je kunt elkaar tips geven en adressen van verpakkingsvrije winkels uitwisselen. Meld je eerst aan voor de Plastic Free February mailinglist, en meld je daarna aan als groep. Zin om samen aan de slag te gaan? Volg de stappen hieronder (klik op de afbeelding om te vergroten):

Tekst voor in een kerkblad

Wil je graag aandacht vragen voor Plastic Free February, en mensen in je kerk uitnodigen om mee te doen? Dan kun je deze tekst gebruiken om te plaatsen in het kerkblad of in de wekelijkse mail. Het is een Word bestand, dus eenvoudig aan te passen. Download de tekst voor het kerkblad hier: Tekst voor kerkblad_Plastic Free February

>> Terug naar startpagina Plastic Free February

 

Plastic Free February: een maand zonder plastic 12 januari 2023
In Memoriam – Willem Scheres (1946 – 2022) 15 december 2022
A Rocha nieuws
Climate Stewards lanceert CO2-calculator voor kerken  14 december 2022
Bidden voor biodiversiteit 7 december 2022