Inspiratieweekend 2023

Op 17 en 18 juni is het inspiratieweekend van A Rocha Nederland. Je bent van harte welkom om dit weekend samen met ons door te brengen. Een weekend waarin ontmoeting en inspiratie centraal staan. Dit jaar is het thema: ‘Wortelen’. Iedereen is welkom, of je actief bent bij A Rocha of niet en ons juist een beetje beter wil leren kennen.  Heb je vragen of heb je wellicht iets wat je graag zelf zou willen aanbieden of organiseren tijdens het weekend? Neem gerust contact met op via nederland@arocha.org

Praktische Informatie

Locatie
Near East Ministry, Voorthuizerweg 5, 3862 PZ Nijkerk (weg Voorthuizen-Putten, N303). NB: het NEM-centrum ligt net buiten Voorthuizen. Er stopt een bus vlak voor de ingang van het terrein.  

Programma
Start programma
17 juni om 10.30 uur, vanaf 09.15 welkom op terrein om in te checken en je tent op te zetten.

Hoofdspreker
De hoofdspreker van dit weekend is Dave Bookless. Dave Bookless is auteur van het book ‘Het Groene Hart van het Geloof’ en is directeur Theologie bij A Rocha Internationaal. Hij neemt ons op zaterdagochtend en zondagochtend mee in het thema ‘putting down roots’ of in het Nederlands ‘wortelen of wortelschieten’. We gaan kijken naar wat het betekent als we ons verbinden met en wortelen op de plekken waar we wonen en hoe we juist op die plekken zorg kunnen dragen voor de schepping.

Workshops
Op zaterdagmiddag zijn er vier workshops.

  • Wandeling met Age Fennema. Age is rentmeester en beheert de landgoederen naast het terrein van de NEM. Er is daar veel moois te ontdekken en het is een gebied wat volop in transitie is wat betreft de landbouw.  
  • Botanisch tekenen met Elisa Verwoest-Schöne. Leer goed kijken naar de planten om je heen en leer ze op een zeer mooie manier te tekenen. 
  • Klimaatgesprekken met Marianne de Fouw.  Marianne helpt ons door middel van werkvormen te ontdekken hoe je verbindend kan communiceren over natuur en klimaatverandering. Vanuit je overtuiging zonder lijnrecht tegenover elkaar te komen staan. 
  • Verdiepende workshop met Dave Bookless, ruimte voor vragen naar aanleiding van zijn bijdragen in de ochtend en evt. andere vragen rondom eco theologie.

Zondagochtend
Zondag starten we rustig op en zullen Dave en Janneke Burger opnieuw iets met ons delen rondom het thema ‘Wortelen’. Ook vieren we samen avondmaal. Er is een open podium voor wie wat wil delen en we sluiten af met een lunch.

Einde programma
Zondag 18 juni om 14.00 uur.

Het uitgebreide programma vind je hier.

Overnachting
Op het terrein kan je overnachten met je eigen tent en er zijn sanitaire voorzieningen op het buitenterrein. Ook kan er overnacht worden in het hoofdgebouw van de NEM. Er is een beperkt aantal kamers beschikbaar. Graag bij je aanmelding even aangeven als het noodzakelijk voor je gezondheid om in het hoofdgebouw te kunnen slapen. Dan kunnen we hier rekening mee houden.

Eten & Drinken 
Het weekend is volledig verzorgd vanaf het eerste koffie/thee moment op de zaterdagmorgen. De maaltijden worden verzorgd door Bert en Janneke Roor. Alle maaltijden zijn vegetarisch. Bij je aanmelding kun je andere eetwensen en allergieën aangeven.

Kosten
De prijzen zijn per persoon incl. toeristenbelasting, kampeer- of slaapplek, programmaonderdelen en eten en drinken. Vervoerskosten en andere extra kosten zijn voor eigen rekening.

  • Kamperen: 55 euro (vanaf 12 jaar), 35 euro kinderen ( van 3 – 11 jaar).
  • Overnachting in huis: 75 euro (huren van bedlinnen is 8,- euro extra).
  • Weekend zonder overnachting: 30 euro, 20 euro kinderen (3 – 11 jaar.).
  • Dag: 25 euro.

We hebben de aanmeldingen gesloten. Wil je toch heel graag nog (een gedeelte) komen stuur dan even een mail naar nederland@arocha.org dan kijken we wat er mogelijk is! 

workshop kinderwerk 1 februari 2024
Uitbreiding leefgebied aardbeivlinder 24 januari 2024
A Rocha nieuws
Kom naar het A Rocha winterweekend 18 januari 2024
COP28: Waar gaat het over en kan jij zelf doen? 27 november 2023