Webinar eerlijke economie met Matthias Olthaar

27 januari 2022

In het kader van Plastic Free February organiseert A Rocha op 10 februari een webinar over het probleem van afval en hoe dit verweven is met onze economie. De webinar wordt geleid door Matthias Olthaar van de stichting Genoeg om te leven. Hij zal aan de hand van wetenschappelijke inzichten en teksten uit Jesaja laten zien wat de kern is van het economisch probleem en hoe we stappen kunnen zetten om daaruit te komen.

Matthias Olthaar: “Plasticvervuiling staat symbool voor zoveel dingen die momenteel misgaan in onze wereld. Tijdens de webinar gaan we naar de kern van de problematiek. We stellen met elkaar de vraag waarom er zoveel afval is in deze wereld en wat dat betekent voor onze levens. We kijken naar de wetenschap en gaan de economische ui pellen. Vervolgens trekken we de parallel met teksten uit Jesaja. Zo komen we tot verrassende inzichten. We leren hoe het ook anders kan en welke zegen daarvan uitgaat.”

De webinar wordt gehouden via Zoom. Deelnemers aan Plastic Free February ontvangen hiervoor een link. Na het verhaal van Matthias zal er gelegenheid zijn vragen te stellen en met Matthias in gesprek te gaan.

Webinar eerlijke economie – 10 Februari 2022 – Tijd: 20:00 – 21.15 uur

Meld je hier aan voor Plastic Free February en doe mee aan de webinar op 10 februari. 

Matthias Olthaar is getrouwd en vader van drie kinderen. Hij is gepromoveerd op onderzoek naar eerlijke handel en werkt als lector (onderzoeker) vitale economie aan NHL Stenden Hogeschool. Samen met Paul Schenderling schreef hij het boek ‘Hoe Handel ik Eerlijk’ over eerlijke handel en omgang met de schepping vanuit Bijbels perspectief. Naar aanleiding van dat boek is hij de stichting Genoeg om te Leven gestart. Tevens is hij columnist bij het Friesch Dagblad.

COP28: Waar gaat het over en kan jij zelf doen? 27 november 2023
Heel bijzonder: Gewoon appelmos! 22 november 2023
A Rocha nieuws
Loop mee voor klimaatrechtvaardigheid en biodiversiteit 26 oktober 2023
Guido Hamelink nieuwe bestuursvoorzitter A Rocha 27 september 2023