The Justice Week

2 oktober 2020

Van 25 tot en met 31 oktober organiseert Tear samen met meer dan tien andere organisaties, waaronder A Rocha, The Justice Week. Sprekers uit binnen- en buitenland delen verhalen van recht en onrecht en laten zien hoe je je eigen omgeving rechtvaardiger kunt maken. Sprekers zijn onder andere Tineke Ceelen (directeur Stichting Vluchteling), Gert-Jan Segers (fractievoorzitter ChristenUnie), Sander Heijne (onderzoeksjournalist en auteur Fantoomgroei) en Krish Kandiah (sociaal ondernemer en oprichter van Home for Good).

The Justice Week is een vervolg op de The Justice Conference van 2018 en kent drie onderwerpen: ‘All inclusive’: over ongelijke machtsstructuren, inclusie en diversiteit; ‘Onderweg’: over migratie, uitbuiting en mensensmokkel en ‘Tot op de bodem’: over klimaatveranderingen. De week start en eindigt met een live online evenement. Als deelnemer kun je zelf onderdelen uit het programma kiezen.

Eigen aandeel
Projectleider Joost van Dieren: ‘De coronapandemie brengt veel aan het licht. We voelen onze eigen kwetsbaarheid en die van de samenleving. Maar er is nog een hele wereld die we niet dagelijks zien. Verhalen van onrecht die aan de meeste van ons voorbij gaan. Die willen we tijdens The Justice Week adresseren. Wie zijn bijvoorbeeld die mensen die zich buitengesloten voelen in onze samenleving? Wat is ons eigen aandeel in ongelijke machtsverhoudingen? Tijdens The Justice Week vieren we de veranderingen die we al zien, leren we van goede voorbeelden en moedigen we elkaar aan om zelf aan de slag te gaan.’

The Justice Week is een initiatief van Tear en wordt mede mogelijk gemaakt door International Justice Mission, Evangelische Omroep, Compassion Nederland, Tot Heil des Volks, Light for the World Nederland, A Rocha, Micha Nederland, Leprazending, World Vision, Stichting Gave, GroeneKerken, ChristenUnie, 24-7 Prayer Nederland, New Wine en Present Nederland.

Meer over het programma en voor tickets, ga naar www.justiceweek.nl

COP28: Waar gaat het over en kan jij zelf doen? 27 november 2023
Heel bijzonder: Gewoon appelmos! 22 november 2023
A Rocha nieuws
Loop mee voor klimaatrechtvaardigheid en biodiversiteit 26 oktober 2023
Guido Hamelink nieuwe bestuursvoorzitter A Rocha 27 september 2023