Terugblik op A Rocha Leadership Forum

4 juli 2022

De eerste week van juni waren Annemarthe en Martine aanwezig bij het Leadership Forum van A Rocha Internationaal. Annemarthe deelt naar aanleiding hiervan drie lessen in verwondering:

  1. Kijk naar de lucht. Ik denk dat velen van jullie dit wel herkennen: Je kunt in een bloedserieus gesprek zitten en opeens begint er iemand tegenover je wiebelen op zijn/haar stoel en wordt er snel een verrekijker vanuit de tas of om de nek gepakt en wordt er zeer geconcentreerd naar de lucht gestaard. Na te hebben geconstateerd welke vogel het is (en of deze zeldzaam is) wordt de draad in het bloedserieuze gesprek weer opgepakt.
  2. Het is gaaf om onderdeel te zijn van een internationale familie! De wetenschap dat we niet alleen hier in Nederland ons inzetten voor natuurbehoud en zorg voor de schepping is zo krachtig. Ook in India, Australië, Peru, Ghana etc. wordt er vanuit A Rocha gewerkt aan zorg voor de schepping. Het was deze week bijzonder om elkaars verhalen te morgen horen, elkaars struggles te delen maar ook samen de successen te vieren.
  3. Het is Zijn schepping en wij mogen er voor zorgen. Tijdens het Forum waren we veel in gesprek met elkaar over wat voor A Rocha Internationaal en ook voor de afzonderlijke landen onze gedeelde visie en missie zou moeten worden. En één van de dingen die altijd, in verschillende bewoordingen terug kwam, is dat we voor de schepping willen zorgen omdat het van God is, en niet van ons. Vanuit die liefde zorgen en genieten van genoeg.

Foto: vlinderexcursie op Les Courmettes tijdens het Forum

COP28: Waar gaat het over en kan jij zelf doen? 27 november 2023
Heel bijzonder: Gewoon appelmos! 22 november 2023
A Rocha nieuws
Loop mee voor klimaatrechtvaardigheid en biodiversiteit 26 oktober 2023
Guido Hamelink nieuwe bestuursvoorzitter A Rocha 27 september 2023