Prestigieuze natuurbeschermingsprijs voor Simon Stuart

11 juni 2020

Dr. Simon Stuart, bestuurslid bij A Rocha Internationaal, heeft de Blue Planet Prize 2020 gewonnen. De prijs wordt door de Asahi Glass Foundation toegekend aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van wereldwijde milieuproblemen. De andere winnaar is prof. David Tilman van de Universiteiten van Minnesota en Californië.

Simon at the A Rocha forum, Portugal, June 2018 (Melissa Ong)

Simon Stuart: “Het ontvangen van de Blue Planet Prize 2020 is de grootste eer van mijn leven. Ik heb het voorrecht gehad om mijn hele werkzame leven te besteden aan het volgen van mijn passie om me in te zetten voor natuurbehoud. En het is een nog groter voorrecht dat ik dat kon doen als onderdeel van mijn christelijke roeping. We staan op een kritiek moment in de geschiedenis: zullen we de feiten écht gaan zien en gaan leven binnen de grenzen van onze planeet? Zullen we onze door God gegeven verantwoordelijkheid serieus nemen om voor alles wat Hij heeft gemaakt te zorgen? Ik wil deze prijs gebruiken om een harmonieuze, duurzame toekomst voor mens en natuur te bevorderen.”

Peter Harris, mede-oprichter van A Rocha Internationaal: “Simon is al decennialang een inspirerende figuur in de natuurbeschermingsbeweging en het is geweldig om te zien dat zijn werk erkend wordt met deze prestigieuze prijs”.

Andy Atkins, CEO van A Rocha UK: “Voor veel christenen die gegrepen zijn door de natuur is Simon Stuart een rolmodel. Hij combineert wetenschappelijk onderzoek met een brede visie op wereldwijde verandering. In deze tijd van vele milieucrises zijn mensen als Simon nog nooit zo nodig geweest. Ik ben erg blij dat zijn bijdrage wordt erkend met deze ‘Nobelprijs’ voor de natuur”.

Asahi Glass Foundation
De Asahi Glass Foundation zet zich in voor een duurzame toekomst van onze planeet door middel van de wetenschap. Dat doet de stichting door geavanceerd onderzoek te financieren, uitmuntende studenten te ondersteunen en door prijzen te verstrekken voor het oplossen van milieukwesties. De Blue Planet Prize wordt al 29 jaar uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing van wereldwijde milieuproblemen. Meer info op de website.

Schoonmaakbeurt voor de aarde 19 september 2020
Carla Dik: ‘Samen Gods wereld mooi houden.’ 14 september 2020
A Rocha nieuws
Het Groene Normaal 3 september 2020
Bedankt! 21 juli 2020