Podcast met Embert Messelink

3 juni 2022

Embert Messelink (Foto Jeroen Jumelet)

Zorg voor de schepping met hoofd, hart en handen
Hoe is A Rocha Nederland ontstaan en hoe zagen de beginjaren eruit? Waarom is er gekozen voor een organisatie met lokale groepen en niet voor een centraal educatiecentrum? In de podcast van A Rocha Internationaal blikt Embert Messelink terug op zijn jaren als directeur van A Rocha Nederland en hoe het allemaal begon. Wat motiveerde hem om A Rocha in Nederland te beginnen, zich in te zetten voor de schepping en hoe heeft hij hoop kunnen houden?

Een mooie podcast voor als je je wel eens afvraagt of je iets in te brengen hebt om de planeet te beschermen en te herstellen. Misschien voel je je klein en onbeduidend gezien de omvang van de problemen. Of je denkt dat de taak specialistische vaardigheden en ervaring vereist die je niet hebt. De waarheid is dat we allemaal iets te brengen hebben. En we zijn allemaal nodig, concludeert Embert aan het slot van de podcast.

Zeker de moeite waard om te luisteren! Ga hier naar de Field Notes podcast via de website (in het Engels) of luister de podcast via Spotify.

Field Notes podcast van A Rocha International
Peter Harris (oprichter van A Rocha) en Bryony Loveless van A Rocha Internationaal gaan elke maand in gesprek met een gast over natuurbehoud, klimaatverandering en geloof. Mensen die weten waar ze het over hebben: van natuurwetenschappers, ontdekkingsreizigers en biologen, aan kunstenaars, ondernemers en theologen. Ze hebben hoopvolle verhalen te vertellen.

Zomer-seminars bij A Rocha Frankrijk 17 juni 2022
A Rocha loopt mee met klimaatmars op 19 juni 14 juni 2022
A Rocha nieuws
Podcast met Embert Messelink 3 juni 2022
Blog van de maand: Ode aan de boom 10 mei 2022