Plastic Free February: een maand zonder plastic

12 januari 2023

A Rocha Nederland organiseert dit jaar voor de derde keer een plasticvrije maand in februari. De hoeveelheid plastic die wereldwijd wordt geproduceerd, gebruikt en weggegooid neemt nog steeds toe, met grote gevolgen voor de natuur en de mens. Plastic Free February is erop gericht ons plasticgebruik te verminderen, en op zoek te gaan naar alternatieven. 

Deelnemers aan Plastic Free February hebben de mogelijkheid individueel of als groep mee te doen. Meedoen als groep heeft het voordeel dat je elkaar kunt helpen en motiveren, en tips kunt uitwisselen over de verkrijgbaarheid van verpakkingsvrije producten in de buurt. Alle deelnemers ontvangen in de maand februari wekelijks een mail met achtergrondinformatie en praktische tips over een leven met minder (plastic) afval. Daarnaast is het mogelijk om andere deelnemers te ontmoeten op het Plastic Free February online platform.

Webinars

Tijdens Plastic Free February biedt A Rocha bovendien twee keer een webinar aan: op donderdag 2 februari met Gera van den Berg van Heerlijk Minimaliseren, en op woensdag 22 februari met ‘groene dominee’ Jeroen Sytsma. Zij zien een leven met zo min mogelijk verspilling als een opdracht en uitdaging voor christenen en nemen je graag mee in hoe ze dat zelf toepassen in hun leven.

Aanmelden voor Plastic Free February kan eenvoudig via A Rocha, op de speciale actiepagina.

Meld je hier aan voor Plastic Free February

 

 

 

 

Beeld: Karen Luteijn

Plastic Free February: een maand zonder plastic 12 januari 2023
In Memoriam – Willem Scheres (1946 – 2022) 15 december 2022
A Rocha nieuws
Climate Stewards lanceert CO2-calculator voor kerken  14 december 2022
Bidden voor biodiversiteit 7 december 2022