A Rocha op weg naar COP26

24 september 2021

Op maandag 1 november begint de COP26 in Glasgow, Schotland. Op deze klimaattop zullen belangrijke beslissingen genomen moeten worden door de vertegenwoordigers van alle aanwezige landen. Beslissingen over de toekomst en de leefbaarheid van de aarde, die door klimaatverandering onder grote druk staat.

November lijkt nog ver, maar de weg ernaar toe is lang. Dat ervaart de groep van dertig internationale ‘klimaatpelgrims’ aan den lijve. Zij wandelen van Polen naar Glasgow en zijn al sinds augustus onderweg. Van 30 september tot 11 oktober lopen zij door Nederland. Wie een dag mee wil lopen met de pelgrims, kan zich daarvoor aanmelden. Per dag kunnen er 60 mensen meedoen.

Op zondag 10 oktober lopen de klimaatpelgrims van Amsterdam Zuidoost naar Hoofddorp en kunnen er 300 mensen meelopen. Deze Landelijke Klimaatmars wordt georganiseerd door GroeneKerken en Vastenactie. Ook A Rocha sluit aan bij de Klimaatmars en loopt de etappe van Amsterdam naar Hoofddorp mee.

Via een Klimaatbrief, opgesteld door de GroeneKerken en Vastenactie, worden kerken en gelovigen opgeroepen om in beweging te komen voor het herstel van Gods schepping.  Ook worden er handtekeningen verzameld voor de bijbehorende klimaatpetitie, waarmee de aanwezigen bij COP26 worden opgeroepen tot actie en klimaatgerechtigheid. De pelgrims nemen de klimaatpetitie met alle handtekeningen mee naar de conferentie in Glasgow.

Tijdens de Klimaatmars op 10 oktober zijn er bezinningsmomenten, waarbij deelnemers stil kunnen staan bij de impact van klimaatverandering. Om 17:00 uur wordt de mars afgesloten met een slotpresentatie door de kerken in Hoofddorp, gepresenteerd door Hella van der Wijst. René de Reuver (scriba PKN) en bisschop de Korte zullen aanwezig zijn voor de overhandiging van de handtekeningen van de klimaatpetitie aan de pelgrims.

Lees meer over de Klimaatpelgrimstocht op de website van Groene Kerken.

Stuur een mailtje naar nederland@arocha.org als je mee wil lopen met de Klimaatmars op 10 oktober.

workshop kinderwerk 1 februari 2024
Uitbreiding leefgebied aardbeivlinder 24 januari 2024
A Rocha nieuws
Kom naar het A Rocha winterweekend 18 januari 2024
COP28: Waar gaat het over en kan jij zelf doen? 27 november 2023