Ontdek de Schepping: de natuur in met bijbelklassen

23 november 2022

Aan de hand van het scheppingsverhaal de natuur beleven en ontdekken, dat kan met de zes groene workshops van ‘Ontdek de Schepping’ die speciaal voor bijbelklassen zijn ontwikkeld! Met ‘Ontdek de Schepping’ gaan de kinderen tijdens de dienst de kerk uit en de natuur in. Ze ontdekken en onderzoeken de natuur dicht bij de kerk.

Met dit lesmateriaal kun je als kinderwerker heel makkelijk zes keer een kindernevendienst/bijbelklas over natuurbeleving en zorgen voor de schepping organiseren. Het programma omvat een duidelijke handleiding, een kort Bijbelverhaal (over de scheppingsdagen), bijpassende natuurweetjes en vragen, een buitenspeurtocht, diverse creatieve natuuropdrachten, quizzen en spelsuggesties. Heel afwisselend en leerzaam voor nieuwsgierige kinderen in de leeftijd van 5 – 10 jaar die alles willen weten over Gods mooie schepping!

Ontdek de Schepping is leuk voor jongens én meisjes door de combinatie van buiten actief zijn (speurtocht) en binnen knutselen. Een kerktuin of park is niet persé nodig, het kan overal en altijd. Het materiaal is makkelijk te gebruiken door bijbelklasleiders door de uitgebreide handleiding.

Schrijfster is Petra Crofton, auteur van de kinderboeken Eco-girl Christi en De Vlinderdief. Petra: “Toen ik zelf kinderwerker in onze kerk was, ontdekte ik al snel dat sommige kinderen veel energie hadden en graag naar buiten wilden en anderen juist behoefte hadden aan rust en creatieve activiteiten. Een verhaal vonden de meesten wel leuk, als het maar kort en interactief was. Het was lastig om aan alle deelnemers recht te doen, maar uiteindelijk lukte het me om een programma te ontwikkelen dat goed werkt: Ontdek de schepping. Mijn ervaring met de kinderen en mijn liefde voor en kennis van de natuur en de Bijbel inspireerden me dit programma te schrijven. Ik heb nu zelf veel meer plezier in het kinderwerk en het is makkelijker om andere vrijwilligers enthousiast te krijgen.”

De workshops volgen de scheppingsdagen en hebben de volgende thema’s:
Les 1: leven in het donker
Les 2: leven in de lucht
Les 3: leven in het groen
Les 4: leven in het water
Les 5: leven op het land
Les 6: zorgen voor de schepping

Klik hier voor meer informatie en om de workshops kosteloos te downloaden.

 

 

COP28: Waar gaat het over en kan jij zelf doen? 27 november 2023
Heel bijzonder: Gewoon appelmos! 22 november 2023
A Rocha nieuws
Loop mee voor klimaatrechtvaardigheid en biodiversiteit 26 oktober 2023
Guido Hamelink nieuwe bestuursvoorzitter A Rocha 27 september 2023