Nieuw: Aan Tafel – proeven en praten over ons dagelijks brood

23 november 2022

Ga met je kerk, kring of vriendengroep aan tafel en leer meer over de weg van het voedsel wat we eten. 

Er is dit jaar veel aandacht voor stikstof en stikstofmaatregelen en de gevolgen hiervan voor de natuur en ook voor veel boeren. Daarom schreven we o.a. als A Rocha een stuk waarin we juist ook de kerk aanspraken als een plek/ruimte waarin we met elkaar over dit thema in gesprek kunnen gaan. Niet vanuit de uitersten maar juist vanuit gedeelde waarden. Daarom zijn we aan de slag gegaan en hebben we samen met de Protestantse Kerk Nederland en Micha Nederland materiaal ontwikkeld die jij in je eigen kerk of kerkelijke context kan gebruiken. ‘Aan tafel, proeven en praten over ons dagelijks brood’ neemt je aan de hand van een maaltijd en verhalen mee in de wereld van ons voedselsysteem.

Tijdens proeven en praten maak je kennis met consumenten en boeren én met de dillema’s waar ze (en dus ook we!) dagelijks voor staan. Keuzes die te maken hebben met onze zorg voor de schepping, de kwaliteit van de bodem en het stimuleren en behouden van de biodiversiteit.

Vanaf 6 december kan het gratis materiaal downloaden op proevenenpraten.nl. Geef nu alvast je gegevens op én je ontvangt zodra het online staat het materiaal in je e-mailinbox.

Ga naar ‘Aan tafel – Proeven en praten over ons dagelijks brood’

 

Bidden voor biodiversiteit 7 december 2022
Ontdek de Schepping: de natuur in met bijbelklassen 23 november 2022
A Rocha nieuws
Nieuw: Aan Tafel – proeven en praten over ons dagelijks brood 23 november 2022
Dagboek voor natuurliefhebbers weer verkrijgbaar 21 november 2022