A Rocha Natuurweek 2019 op Landgoed Slangenburg (VOLGEBOEKT)

22 januari 2019

 

DE NATUURWEEK IS VOLGEBOEKT – AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK.

 

Het is een jaarlijkse traditie geworden: de Natuurweek van A Rocha. Een week vol werken en genieten in de natuur, kamperen, inspiratie en gezelligheid. Voor de zomer van 2019 staat ‘ie opnieuw gepland. Welkom om mee te gaan!

We strijken neer in de mooie Achterhoek. Landgoed Slangenburg wordt onze voornaamste plek: rondom het 17e eeuwse bouwwerk liggen bossen, akkers, lanen, grachten, vijvers en weilanden. Hier is ruimte voor orchideeën, blauwgrasland, boomkikkers en andere amfibieën. En hier is ruimte voor ons.

Wat is de natuurweek?

Wat kun je deze week verwachten? Een korte impressie.

Zaterdag staat in het teken van opbouw en ontvangst. Zondag is een relaxte dag waarop we samen een dienst bezoeken. Vanaf maandag komen we in het ritme van de natuurweek. Samen ontbijten we en beginnen we de dag met een kort moment van bezinning. Lekker vroeg, want tegen negen uur stappen we op de fiets en gaan we naar de werkplek.

We gaan onder meer aan de slag op een nabijgelegen natuurterrein van heide, bosjes en bloemrijke graslanden. Lekker veel (licht én zwaar, voor elk wat wils) zaagwerk. Boswachter Dirk gaat ons uitgebreid vertellen wat we moeten doen, maar vooral ook waarom. Ondertussen hebben de kleintjes hun eigen programma: op of om de camping, of bij ‘de werkers in het veld’.

Hongerig gaan we terug naar de camping waar een gedekte tafel, met altijd wel een lekkere verrassing, klaar staat.

De middagen zijn vrij te besteden. Alle gelegenheid om er zelf op uit te gaan in de Achterhoek.

Om zes uur staat het eten klaar, ’s avonds is er vuur en een avondviering.

Daarnaast gaan we met elkaar op pad voor een wandeling of excursie.

Door de week heen zoeken we God: in de natuur, in de Bijbel, al dan niet met een spreker.

Voor wie is de natuurweek?

A Rocha heeft voor de natuurweek bewust geen doelgroep geformuleerd. Elk jaar is het weer een mooie mengelmoes van singles, jonge gezinnen en 50 plussers. Van echte soortenkenners en deelnemers zonder enige natuurkennis.

Praktische gegevens

Datum:  zaterdag 27 juli t/m zaterdag 3 augustus.
Kosten:  € 179,– pp (inclusief eten en drinken),
kinderen onder de 16 jaar € 39,– pp
en kinderen jonger dan 3 jaar gratis.Graag uiterlijk 15 juli overmaken naar NL94 INGB 0009 4767 80 t.n.v. Stichting A Rocha Nederland te Amersfoort, o.v.v. Natuurweek 2019 en voor wie er wordt betaald.
Plaats:  Natuurkampeerterrein Distelheide. Een basic kampeerterrein, geschikt voor tent, caravan en camper. Lekker in de bossen en dichtbij de werkplek. Alle ruimte om te spelen, te rennen en vuurtje te stoken.

DE NATUURWEEK IS VOLGEBOEKT – AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK!

[contact-form to=”natuurweek@arocha.org” subject=”Opgave Natuurweek 2019″][contact-field label=”Je naam” type=”name” required=”1″][contact-field label=”Email” type=”email” required=”1″][contact-field label=”Opgave aantal volwassenen (en kinderen ouder dan 16)” type=”select” required=”1″ options=”1,2,3,4,5,6″][contact-field label=”Opgave aantal kinderen 3 t/m 16 jaar” type=”select” options=”—,1,2,3,4,5,6″][contact-field label=”Opgave aantal kinderen tot 3 jaar” type=”select” options=”—,1,2,3″][contact-field label=”Namen/Opmerkingen/vragen” type=”textarea”][/contact-form]

COP28: Waar gaat het over en kan jij zelf doen? 27 november 2023
Heel bijzonder: Gewoon appelmos! 22 november 2023
A Rocha nieuws
Loop mee voor klimaatrechtvaardigheid en biodiversiteit 26 oktober 2023
Guido Hamelink nieuwe bestuursvoorzitter A Rocha 27 september 2023