Natuurweek 2018 op Landgoed Slangenburg

14 februari 2018

Een nieuw jaar, een nieuwe plek!

De A Rocha Natuurweek stapt in 2018 over van het Sallandse Eerde naar de Gelderse Achterhoek. Kronkelende beekjes, landgoederen, boerderijen en stokoude bomen zijn het decor voor de natuurweek van deze zomer.

We zijn te gast bij Staatsbosbeheer in de Achterhoek. Landgoed Slangenburg wordt onze voornaamste plek: rondom het 17e eeuwse bouwwerk liggen bossen, akkers, lanen, grachten, vijvers en weilanden. Hier is ruimte voor orchideeën, blauwgrasland, boomkikkers en andere amfibieën. En hier is ruimte voor ons: we steken vijf ochtenden onze handen uit de mouwen op prachtige natuurterreinen.

Het thema van de week is: Terug naar de basis! Met elkaar denken we na over de basis van ons leven: ons voedsel, de natuur om ons hen, leven met elkaar en met God. Dat doen we tijdens de maaltijden die we samen hebben, werken in de natuur en door na te denken over de vraag waarom we dit werk eigenlijk doen. Wat is daarvan de waarde? Uiteraard is er ook volop ruimte voor ontspannende activiteiten.

We verblijven op Camping de Slangenburg: een klein, lommerrijk natuurterrein in een oude boomgaard, pal gelegen aan landgoed Slangenburg. Een heerlijke plek om uit te rusten van het werk of er juist weer lekker op uit te gaan in de schitterende omgeving. Met alle normale voorzieningen, zoals warm water, douche en toilet. Koken en eten doen we in een ‘eet-tent’, die we speciaal hiervoor opbouwen. Slapen doen we in onze eigen tent, vouwwagen of caravan.

De week begint op zaterdagmiddag 4 augustus en eindigt op zaterdagmorgen 11 augustus.
De kosten zijn €130,– per persoon all-in (inclusief eten en drinken). Kinderen onder de 16 jaar betalen slechts €90,–. Kinderen tot en met 3 jaar gratis.

Je kunt je tot 1 juni a.s. aanmelden via natuurweek@arocha.org. Er is plek voor ca. 40 deelnemers.

COP28: Waar gaat het over en kan jij zelf doen? 27 november 2023
Heel bijzonder: Gewoon appelmos! 22 november 2023
A Rocha nieuws
Loop mee voor klimaatrechtvaardigheid en biodiversiteit 26 oktober 2023
Guido Hamelink nieuwe bestuursvoorzitter A Rocha 27 september 2023