Natuurweek 2017: ga mee naar Landgoed Eerde!

23 januari 2017

 

 

NB: DE NATUURWEEK OP EERDE IS VOLGEBOEKT.

 

 

Ook in 2017 kun je met A Rocha genieten van een mooie zomerse natuurweek op Landgoed Eerde, in de omgeving van Ommen. We zijn daar te gast bij Natuurmonumenten.

De week is van zaterdag 5 augustus tot en met zaterdag 12 augustus 2017. Van maandag tot en met vrijdag werken we de ochtenden in de natuur. Het werk bestaat vooral uit het snoeien van bomen, heidevelden vrij maken van berken- en dennenopslag en hooien. We organiseren speciale activiteiten voor kinderen.

De middagen en avonden zijn vrij te besteden. Wel zorgen we voor leuke activiteiten, zoals excursies en wandelingen. We verwonderen ons samen over de schoonheid van de schepping en we staan op verschillende manieren stil bij ons geloof in de God, die deze aarde met liefde heeft gemaakt.

Eten, drinken en slapen

Voor ontbijt, middag- en avondeten wordt gezorgd. Deze maaltijden gebruiken we gezamenlijk. Bij alle activiteiten geldt dat een helpende hand onderdeel uitmaakt van de week, of het nu gaat om hulp bij het eten bereiden en afwassen, het verzorgen van het kinderwerk of oppassen op de kleinsten op de camping. Samen geven we de natuurweek vorm!

We verblijven op een ‘basic’ kampeerterrein in het bos van Scouting, met alleen koud stromend water. Eigen tenten meenemen! Maar we hebben ook een blokhut tot onze beschikking, waar we koken en met slecht weer eten en schuilen. Op fietsafstand is douchegelegenheid. Het terrein ligt prachtig in de bossen, dicht bij de natuurgebieden waar we aan het werk gaan, langs het riviertje de Regge en met veel mogelijkheden voor kinderen (en ouders), zoals kampvuurtjes stoken en vlotten bouwen.

Vervoer

Als je fietsen kunt meenemen, doe dat dan! Op de fiets kun je Landgoed Eerde erg goed verkennen. Lukt dat niet, dan kun je ook met de auto de verschillende plekken waar we aan de slag gaan, bereiken.

Van harte welkom. Wij hebben er zin in!
Gerben en Eelkje Visser, Bert en Janneke Roor.

Info

Wanneer
Waar
Kosten
Aanmelden of vragen

We houden een maximum aantal van 35 deelnemers aan.

natuurweek1natuurweek2

 

 

 

 

 

 

 

natuurweek3

natuurweek4

Climate Stewards en A Rocha lanceren Plastic Free February 3 december 2020
Winter nature challenge start op 21 december 3 december 2020
A Rocha nieuws
Blog: bedreigde diersoorten redden? 29 oktober 2020
Jan van der Stoep bestuurslid A Rocha Internationaal 24 oktober 2020