Nature challenge van Eelkje Mellema: stil worden in de natuur

19 mei 2020

Eelkje Mellema (41) zet zich al 13 jaar in voor A Rocha. Ze was betrokken bij de oprichting van A Rocha Nieuw-Zeeland en is nu actief vrijwilliger bij A Rocha Zwolle. Ook werkt ze mee aan natuurretraites, de A Rocha vrijwilligersweekenden en de jaarlijkse natuurweken.

Ze ziet zichzelf niet als een natuurkenner, maar door A Rocha is haar liefde voor de schepping en de Schepper gegroeid. A Rocha is er voor iedereen; we zijn tenslotte allemaal onderdeel van de schepping. Ze ervaart bij A Rocha de verbinding tussen mensen, God en schepping. Dit maakte ze ook mee tijdens een bezoek aan het A Rocha onderzoekscentrum bij Vancouver, Canada. Ze werd geraakt door de hartelijke sfeer en door wat mensen deelden met elkaar. Het raakte bij haar een snaar van het leven vieren.

Eelkje ziet dit als de kern van haar verbinding met A Rocha: telkens weer de glorieuze rijkdom van de schepping te vieren.

Naast de verbinding met elkaar wordt ze ook geraakt door het het samen stil worden bij God. Er hoeft dan niet veel gezegd of uitgelegd te worden; gewoon luisterend aanwezig zijn is voldoende.

De nature challenge van Eelkje is een uitnodiging om buiten, in de natuur, stil te worden voor God aan de hand van de Lectio Divina. Ze daagt je uit om eens met een andere blik om je heen te kijken. Word stil, luister, en vraag God of hij tot jou persoonlijk wil spreken.

Zomer-seminars bij A Rocha Frankrijk 17 juni 2022
A Rocha loopt mee met klimaatmars op 19 juni 14 juni 2022
A Rocha nieuws
Podcast met Embert Messelink 3 juni 2022
Blog van de maand: Ode aan de boom 10 mei 2022