Martine Vonkprijs voor zorgzame omgang met de schepping

22 april 2021

Op het online event GroenGelovig (28/29 mei) wordt de eerste Martine Vonkprijs uitgereikt aan een organisatie, project of individu die zich vanuit geloof inzet voor een zorgzame omgang met de schepping.

De organisaties die samenwerken in GroenGelovig, waaronder A Rocha, willen op deze manier milieudeskundige Martine Vonk gedenken. Daarnaast willen ze met deze prijs inspireren tot nieuwe stappen naar een eerlijke, groene wereld. Martine Vonk was gedurende haar leven op talloze manieren actief op het snijvlak van geloof en zorg voor de schepping. Ze was betrokken bij verschillende organisaties die GroenGelovig organiseren. In de eerste fase van A Rocha Nederland was ze jarenlang voorzitter. Martine overleed op 14 november 2019 op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker.
‘Martines naam valt nog wekelijks. Ze was een van de initiatiefnemers van A Rocha Nederland. We zijn dankbaar voor wat ze voor A Rocha en voor andere organisaties heeft betekend. In onze activiteiten bouwen we nog altijd voort op haar inspiratie. Haar boek ‘Genieten van genoeg’ wordt nog geregeld geciteerd’, zegt Embert Messelink van A Rocha.

Via de website van GroenGelovig kunnen mensen, projecten en organisaties genomineerd worden voor de Martine Vonkprijs. De Martine Vonkprijs bestaat uit een kunstwerk. Daarnaast biedt GroenGelovig de winnaar aan om een inspirerend videoportret te maken, dat gebruikt kan worden om het duurzame initiatief verder onder de aandacht te brengen.

Zomer-seminars bij A Rocha Frankrijk 17 juni 2022
A Rocha loopt mee met klimaatmars op 19 juni 14 juni 2022
A Rocha nieuws
Podcast met Embert Messelink 3 juni 2022
Blog van de maand: Ode aan de boom 10 mei 2022