Dave Bookless: wortelen op de plek waar God je plaatst

17 juli 2020

Wat een rake woorden van Dave Bookless in zijn nieuwste blog. Over lokaal wortelen op de plek die God je geeft. Daar zijn we de afgelopen tijd behoorlijk mee geconfronteerd. We hebben kunnen ervaren hoe het is om lokaal georiënteerd te zijn.

Wat we vaak over het hoofd zien is dat God ons daar ook toe oproept. We zijn geschapen om te horen bij een volk en een plek. We zijn gemaakt om in relatie te leven met God, met een gemeenschap van mensen en met de natuur. In Jeremia 29 dringt God er bij de Israëlieten op aan om zich blijvend te vestigen in Babylon. En te bidden en te werken voor het welvaren van de steden en dorpen waar hij hen heeft geplaatst. God daagt ons uit om mensen te zijn die hun wortels diep laten groeien in de plaatselijke gemeenschap en de plaatselijke omgeving, als onderdeel van hun verering van God.

Mangroven illustreren dit. In alle stormen die over de wereld woeden (denk alleen maar aan de Corona-crisis en klimaatverandering) is er een gigantische behoefte aan mensen die als mangroven wortelen: diep toegewijd aan de plek waar God hen gesteld heeft.

Lees de blog van Dave Bookless.

COP28: Waar gaat het over en kan jij zelf doen? 27 november 2023
Heel bijzonder: Gewoon appelmos! 22 november 2023
A Rocha nieuws
Loop mee voor klimaatrechtvaardigheid en biodiversiteit 26 oktober 2023
Guido Hamelink nieuwe bestuursvoorzitter A Rocha 27 september 2023