Dave Bookless: wortelen op de plek waar God je plaatst

17 juli 2020

Wat een rake woorden van Dave Bookless in zijn nieuwste blog. Over lokaal wortelen op de plek die God je geeft. Daar zijn we de afgelopen tijd behoorlijk mee geconfronteerd. We hebben kunnen ervaren hoe het is om lokaal georiënteerd te zijn.

Wat we vaak over het hoofd zien is dat God ons daar ook toe oproept. We zijn geschapen om te horen bij een volk en een plek. We zijn gemaakt om in relatie te leven met God, met een gemeenschap van mensen en met de natuur. In Jeremia 29 dringt God er bij de Israëlieten op aan om zich blijvend te vestigen in Babylon. En te bidden en te werken voor het welvaren van de steden en dorpen waar hij hen heeft geplaatst. God daagt ons uit om mensen te zijn die hun wortels diep laten groeien in de plaatselijke gemeenschap en de plaatselijke omgeving, als onderdeel van hun verering van God.

Mangroven illustreren dit. In alle stormen die over de wereld woeden (denk alleen maar aan de Corona-crisis en klimaatverandering) is er een gigantische behoefte aan mensen die als mangroven wortelen: diep toegewijd aan de plek waar God hen gesteld heeft.

Lees de blog van Dave Bookless.

Zomer-seminars bij A Rocha Frankrijk 17 juni 2022
A Rocha loopt mee met klimaatmars op 19 juni 14 juni 2022
A Rocha nieuws
Podcast met Embert Messelink 3 juni 2022
Blog van de maand: Ode aan de boom 10 mei 2022