Loop mee voor klimaatrechtvaardigheid en biodiversiteit

26 oktober 2023

Op zondag 12 november wordt in Amsterdam een mars gehouden voor klimaat en rechtvaardigheid. Voorafgaand aan de mars is er in de Amsterdamse Westerkerk een interreligieuze viering. Vanuit verschillende tradities wordt er gebeden en God geprezen om het geschenk van de schepping.

A Rocha Nederland sluit zich bij de mars aanDit doen we vanuit een gezamenlijk blok ‘Christenen voor Klimaatrechtvaardigheid’ Hier lees je meer over dit blok (even helemaal naar beneden scrollen).

We zouden het mooi vinden als we elkaar deze dag weten te vinden en te ontmoeten. Daarom hebben we een whatsappgroep aangemaakt via deze link kan je hier lid van worden. Natuurlijk niet bedoeld om elkaar plat te spammen maar wel om je protestborden en leuzen te delen, samen te reizen en van elkaar te weten wie er allemaal komt en is op 12 november. Mocht het via de link niet lukken stuur ons dan even een e-mail op nederland@arocha.org 

Waarom lopen wij mee?

We hoeven niet ver te kijken om te zien dat er wereldwijd mensen en natuur lijden onder de gevolgen van klimaatverandering en verlies van biodiversiteit. Het is nodig dat ook de overheid grote stappen neemt om dit verder te voorkomen. Door mee te lopen met de mars willen wij laten zien aan onze overheid dat beter beleid nodig is. 

Goed om te weten is dat dit een wettelijke demonstratie is, en is aangekondigd en in samenspraak met de veiligheidsdiensten is georganiseerd. 

Praktische informatie

Verzameltijd:13:00

Verzamelplek: Pleintje naast de Westerkerk aan de Keizersgracht-zijde

Initiatiefnemers: GroeneKerken, Laudato Si’ Alliantie NL, Micha Nederland, Christian Climate Action, A Rocha Nederland en Climate Stewards

De mars van Klimaat en Rechtvaardigheid 

De Klimaatcrisis Coalitie heeft een helder eisenpakket voor het nieuw te vormen kabinet:

Vanuit de organisatie van de mars voor klimaat en rechtvaardigheid is een eisenpakket opgesteld voor het nieuw te vormen kabinet.

Meer informatie vind je op klimaatmars.nl.

COP28: Waar gaat het over en kan jij zelf doen? 27 november 2023
Heel bijzonder: Gewoon appelmos! 22 november 2023
A Rocha nieuws
Loop mee voor klimaatrechtvaardigheid en biodiversiteit 26 oktober 2023
Guido Hamelink nieuwe bestuursvoorzitter A Rocha 27 september 2023