Klimaatmars en aswoensdag

11 maart 2019

De klimaatmars afgelopen zondag was een indrukwekkende tocht met 40.000 mensen van de Dam naar het Museumplein, een stevige oproep aan de regering om werk te maken van het klimaatbeleid. Voor veel klimaatlopers was het ook een getuigenis van persoonlijke inkeer, van verwachting en hoop.

Na afloop van de klimaatmars was er een kerkelijke viering in de Noorderkerk, onder leiding van ds. Paul Visser. Martine Vonk, oud-voorzitter van A Rocha, legde tijdens die viering verband tussen aswoensdag en de klimaatmars. Tussen bekering en hoop. Tussen erkenning van schuld en zorgen voor de aarde. Ds. Visser sprak over de betekenis van Openbaring 8: ‘Een heftig scenario en een hoopvol perspectief’.

Martine Vonk: ‘God laat niet los wat Hij begonnen is. Alleen dat al maakt iedere daad voor het milieu zinvol, ieder stuk zwerfvuil dat we oprapen, iedere onnodige vliegreis waar we van afzien, elk zonnepaneel dat we op het dak leggen. Het zijn hoopvolle tekenen van Gods koninkrijk. Het evangelie geeft hoop voor vandaag en voor de toekomst, voor de hele schepping. Aan ons om dit handen en voeten te geven.’

De column van Martine Vonk is hier te downloaden:

Column kerkelijke viering Klimaatmars – Martine Vonk

De overdenking van ds. Paul Visser is hier te downloaden:

Openbaring 8 en 22 – Avondgebed

 

Climate Stewards en A Rocha lanceren Plastic Free February 3 december 2020
Winter nature challenge start op 21 december 3 december 2020
A Rocha nieuws
Blog: bedreigde diersoorten redden? 29 oktober 2020
Jan van der Stoep bestuurslid A Rocha Internationaal 24 oktober 2020