Klimaatlied voor kerken

18 februari 2019

Op zondagmiddag 10 maart vindt de grote klimaatmars in Amsterdam plaats. Op verzoek van A Rocha schreef theoloog en dichter André Troost voor die dag een lied van verootmoediging en hoop.

De zorg voor de aarde is een zaak die christenen aan het hart gaat, het gaat over Gods schepping. A Rocha biedt het lied Kyrieleis – heb medelijden daarom aan de kerken aan met het verzoek om het op 10 maart een plek te geven in de liturgie. Het lied is geschreven op een bekende melodie en dus gemakkelijk te zingen.

Embert Messelink van A Rocha: ‘Met het lied Kyrieleis zing je over de ongemakkelijke waarheid dat Gods aarde aangetast wordt door onszelf. Het nodigt je uit om je klein te maken voor God, na te denken over de toestand van de aarde en ook je eigen aandeel te erkennen. Het lied sluit af met hoopvolle woorden: “de aarde hoopt op U, op ons – een jaargetijde dat al ons vuil in schoonheid doopt”. Met dit lied voed je ook je verlangen naar het herstel van de schepping. Dat herstel komt van God, maar is een proces waarin je ook zelf van betekenis kunt zijn.’

Download: Kyrieleis, heb medelijden – André Troost.

A Rocha is vertegenwoordigd bij de klimaatmars, onder andere door vrijwilligers van ons klimaatprogramma Climate Stewards. Wil je ook met ons meelopen? Mail ons via info@climatestewards.nl.

Na afloop van de klimaatmars is er een avondgebed om 17:00 in de Noorderkerk in Amsterdam. Voorganger: dr. Paul Visser. 

 

Zomer-seminars bij A Rocha Frankrijk 17 juni 2022
A Rocha loopt mee met klimaatmars op 19 juni 14 juni 2022
A Rocha nieuws
Podcast met Embert Messelink 3 juni 2022
Blog van de maand: Ode aan de boom 10 mei 2022