In memoriam Martine Vonk (1974 – 2019)

20 november 2019

Foto: Rogier Bos, www.rogierbos.com.

Afgelopen week overleed Martine Vonk, medeoprichter en oud-voorzitter van A Rocha. Martine was nog maar 45 jaar. Ze was al jaren ziek. Recent bleken er geen nieuwe middelen meer voorhanden om de kanker te remmen.

Martine was vanaf het allereerste begin betrokken bij de oprichting van A Rocha in Nederland. Namens de kersverse stichting ging ze in 2003 naar de notaris – op de statuten prijkt haar naam. Daarna was ze jaren voorzitter van A Rocha Nederland. Afgelopen zomer sprak Martine nog tijdens het A Rocha inspiratieweekend in Voorthuizen. Ze heeft zich een groot deel van haar leven op allerlei manieren en voor veel organisaties ingezet voor duurzaamheid en gerechtigheid. Haar boekje ‘Genieten van genoeg’ was een bundeling van veel inzichten en wijsheid die ze in haar leven had opgedaan.

We zullen ons Martine blijven herinneren als een bijzondere, energieke en gedreven vrouw, die op doorleefde en inspirerende wijze het belang van goede zorg voor Gods schepping onder de aandacht bracht. Daarbij leefde ze overtuigd vanuit haar geloof, in vertrouwen op God.

In dit interview, dat Embert Messelink in 2017 met Martine hield, spreekt ze open over haar ziekte, duurzaamheid en ‘genieten van genoeg’ – haar levensmotto.

Extra Micha Zondag: ‘Stilgezet. Hoe nu verder?’ 28 mei 2020
A Rocha verwelkomt twee nieuwe bestuursleden 27 mei 2020
A Rocha nieuws
De nature challenges van Martine van Wolfswinkel 26 mei 2020
Leven met de lockdown 21 mei 2020