Het Groene Normaal

3 september 2020

Samen opstaan voor een duurzame wereld!

Afgelopen zaterdag is het manifest ‘Het Groene Normaal’ gepubliceerd, een pleidooi om in deze bijzondere tijd stil te staan bij onze manier van leven en de plek die wij als christenen in de samenleving innemen, en aan te haken bij de trend van duurzaam leven. Ook A Rocha Nederland en Climate Stewards zijn partners van dit initiatief. “Laten we als christenen eerlijk kijken naar onze levensstijl en dankbaar leven vanuit verwondering en in verbondenheid met de natuur om ons heen”, aldus Embert Messelink, directeur A Rocha Nederland.

Initiatiefnemer is Alfred Slomp. Het viel hem op dat tijdens de coronacrisis veel wetenschappers en beleidsmakers opriepen te leren van de crisis en meer aandacht aan milieu en duurzaamheid te geven. En hij roept christenen op dat ook te doen. Alfred: “Het is nu een tijd om stil te staan bij onze manier van leven. Want ligt er niet een opdracht om groener en socialer uit deze crisis te komen?”

De coronacrisis laat zien dat een ander leven mogelijk is. “Het zou toch fantastisch zijn als christen zich onderscheiden als mensen die goed voor de aarde zorgen, die niet meedoen aan de ratrace van de wereld. We hebben per slot van rekening Jezus die het goede voorbeeld geeft”.

Meer informatie vind je op de website Het groene normaal. Of klik hier om direct naar de tekst van het manifest te gaan.

Programma studiedag Geloof & Duurzaamheid bekend 30 september 2021
A Rocha op weg naar COP26 24 september 2021
A Rocha nieuws
A Rocha doet onderzoek naar toekomstbeeld jongeren 23 september 2021
Vacature: Directeur A Rocha Nederland 17 september 2021