Guido Hamelink nieuwe bestuursvoorzitter A Rocha

27 september 2023

Guido Hamelink (41) is de nieuwe bestuursvoorzitter van A Rocha Nederland. Hij volgt Harm Schoten op, die sinds 2017 voorzitter was van de christelijke natuurbeweging. Guido is algemeen directeur van ecologisch adviesbureau NLadviseurs dat zich inzet voor herstel van natuur en het versterken van de relatie tussen mens en natuur.

Het bestuur van A Rocha Nederland is blij met de aanstelling van Guido Hamelink. Al sinds 2008 is Guido verbonden aan A Rocha. Onder meer leidt hij A Rocha Pro, hèt netwerk voor christelijke professionals in de natuurbescherming. Met zijn creativiteit, doorzettingsvermogen en prettige zakelijke instelling kan hij een substantiële bijdrage leveren aan de doorgaande groei en impact van A Rocha in Nederland en daarbuiten.

A Rocha is de groene stem in de christelijke wereld en draagt op vele manieren bij aan natuur en klimaat. Het belangrijkste zijn daarbij de honderden vrijwilligers, die in heel Nederland de handen uit de mouwen steken in de natuur, op het boerenerf, in woonwijken en in en rond kerken.

Guido Hamelink: “A Rocha is een groeiende beweging die terecht aandacht vraagt voor de zorg voor Gods aarde. De diepe verbondenheid met God en de natuur inspireert mij dagelijks. A Rocha stimuleert christenen en kerken om in actie te komen. Ik kijk er naar uit om de komende jaren samen met het bestuur en met directeur Annemarthe Westerbeek de beweging verder vorm te geven en te laten groeien.”

A Rocha bedankt Harm Schoten voor zijn bijdrage in de afgelopen jaren. Hij heeft zich met hart en ziel ingezet voor A Rocha en leverde onder meer een  belangrijke bijdrage aan de uitgezette strategie en de internationale contacten binnen A Rocha. Gelukkig blijft Harm als vrijwilliger betrokken bij de organisatie!

Het bestuur van A Rocha Nederland bestaat verder uit Debora van Boven en Age Fennema. A Rocha Nederland viert dit jaar haar twintig jarig jubileum en is onderdeel van A Rocha Internationaal. Wereldwijd werkt A Rocha in twintig landen.

COP28: Waar gaat het over en kan jij zelf doen? 27 november 2023
Heel bijzonder: Gewoon appelmos! 22 november 2023
A Rocha nieuws
Loop mee voor klimaatrechtvaardigheid en biodiversiteit 26 oktober 2023
Guido Hamelink nieuwe bestuursvoorzitter A Rocha 27 september 2023