Fiets de zomer in met de Groene Fietsroutes

17 december 2019

Een sportieve morgen, genieten van natuur én inspiratie opdoen op gebied van duurzaamheid. A Rocha en de Groene Kerken organiseren op zaterdag 20 juni 2020 in acht regio’s een Groene Fietsroute.

Op acht locaties voert de route langs diverse groene kerken die actief zijn op het gebied van duurzaamheid. Op elke route bevinden zich minimaal 2 kerken die laten zien hoe zij een duurzame levensstijl in de praktijk brengen. Je kunt vrijblijvend een kijkje in de keuken (of tuin!) nemen van groene kerken, om vol nieuwe ideeën weer naar huis te gaan. Tijdens de Groene Fietsroutes ontdek je dat ‘duurzaam doen’ niet moeilijk is.

In elke kerk word je gastvrij ontvangen met een biologische versnapering, van sap uit eigen boomgaard tot groente uit eigen tuin. Op 20 juni kun je samen een recreatieve dag hebben, waarbij je geniet van de natuur en pittoreske plaatsjes en tegelijkertijd ontdekt wat je kunt ondernemen op het gebied van duurzaamheid in eigen huis en kerk.

Tijdens de Groene Fietsroutes maak je onder andere kennis met groene kerken die actie hebben ondernomen op gebied van biodiversiteit, door in hun kerktuinen ruimte te maken voor natuur. Zo zie je bijvoorbeeld dat kerken aan de slag gaan met nestkasten en groene daken; een positieve bijdrage in tijden van ecologische crisis.

‘De Groene Fietsroutes’ is een initiatief van GroeneKerken en A Rocha. Beide organisaties ervaren dat geloof en verduurzaming alles met elkaar te maken hebben. Geloof betekent invulling geven aan de Bijbelse opdracht van goed en recht doen omwille van de naaste en de God die alles schiep. Verduurzaming hoort bij de missie van kerk-zijn en geloven.

Fiets je mee?
Bekijk hier de diverse Groene Fietsroutes en meld je aan.

COP28: Waar gaat het over en kan jij zelf doen? 27 november 2023
Heel bijzonder: Gewoon appelmos! 22 november 2023
A Rocha nieuws
Loop mee voor klimaatrechtvaardigheid en biodiversiteit 26 oktober 2023
Guido Hamelink nieuwe bestuursvoorzitter A Rocha 27 september 2023