Extra Micha Zondag: ‘Stilgezet. Hoe nu verder?’

28 mei 2020

Vanwege de coronacrisis organiseert Micha Nederland op 14 juni een extra Micha Zondag met het thema ‘Stilgezet. Hoe nu verder?’ Corona heeft veel mensen stilgezet bij wat ze nu écht belangrijk vinden, wat de gevolgen van hun levensstijl zijn en de vraag of het ook anders kan. Juist nu alles weer langzaam op gang komt, is zorgen voor elkaar en de schepping meer dan ooit relevant!

We hopen dat we met z’n allen niet gelijk terugschieten in het drukke leven van hiervoor. Want corona zette ons ook figuurlijk stil bij bepaalde vragen. Zorgen we wel goed voor de schepping? Besteden we onze tijd aan de dingen en mensen die we écht belangrijk vinden? Welke gevolgen heeft mijn leefstijl voor mensen en natuur elders? Kan het ook anders?
Aan die bezinning wil Micha een extra impuls geven door het aanbieden van materiaal voor een online kerkdienst of een persoonlijk moment van bezinning thuis. A Rocha Nederland is partner van Micha Zondag en heeft bijgedragen aan de uitwerking van het thema. Het materiaal is gratis te downloaden op www.michazondag.nl

Collectedoel
Wij bevelen ook graag het A Rocha collectedoel van harte aan: Het Dry Forest project aan de kust van Peru. Door de lockdown kan het team van A Rocha Peru geen veldwerk doen. Daardoor komt het onderhoud en de bescherming van dit kostbare natuurgebied in de knel. Maar er zijn ook financiële zorgen. Lees hier meer over dit project en steun het!

Door een gift over te maken help je A Rocha Peru inheemse bomen aan te planten zodra dit weer mogelijk is. Maak je bijdrage over naar: IBAN NL45 TRIO 2000 6140 43 t.n.v. Stichting A Rocha Nederland, te Amersfoort. Vermeld daarbij Dry Forest Conservation Project, A Rocha Peru. Alvast hartelijk dank!

 

Zomer-seminars bij A Rocha Frankrijk 17 juni 2022
A Rocha loopt mee met klimaatmars op 19 juni 14 juni 2022
A Rocha nieuws
Podcast met Embert Messelink 3 juni 2022
Blog van de maand: Ode aan de boom 10 mei 2022