Embert Messelink vertrekt als directeur van A Rocha NL

23 augustus 2021

Per 1 oktober vertrekt Embert Messelink als directeur van A Rocha Nederland. Hij gaat als kerkelijk werker aan de slag voor de Amersfoortse Westerkerk (GKv), een taak die hij combineert met zijn studie theologie aan de Theologische Universiteit Kampen.

Embert nam in 2002 samen met zijn vrouw Petra het initiatief tot een Nederlandse tak van de internationale natuurbeweging A Rocha. Met Martine Vonk, Klaas-Hemke van Meekeren, Erna van Rijssen en John Smits werden de eerste stappen gezet om A Rocha Nederland vorm te geven.
Embert werd eerst vrijwillig coördinator en in 2011 directeur van A Rocha Nederland. De stichting ontwikkelde in die jaren onder andere een netwerk van lokale groepen die natuurgebieden adopteren en bijdragen aan natuurbehoud, een klimaatprogramma (Climate Stewards), jaarlijkse natuurweken en een netwerk voor christenen die in de natuurwereld werken (A Rocha Pro). In Amerongen nam A Rocha het beheer over van Dorpsakker De Parel, een ecologische gemeenschapstuin met een sociale functie.
Daarnaast initieerde A Rocha tal van activiteiten, evenementen en publicaties op het gebied van geloof, theologie en duurzaamheid. Naast alle bestaande activiteiten in Nederland, richt A Rocha zich de laatste jaren ook structureler op de ondersteuning van natuurbeschermingswerk in het buitenland.
‘Ik kijk met veel dankbaarheid terug op de ontwikkeling van het werk van A Rocha, op alle vriendschappen binnen A Rocha en op de langdurige betrokkenheid van talloze vrijwilligers’, zegt Embert. ‘Zorg voor de schepping hoort bij het christelijke geloof. Met alle vrijwilligers en medewerkers laten we dat jaar in jaar uit in praktijk zien: we steken onze handen uit de mouwen in de strijd tegen klimaatverandering en voor behoud van biodiversiteit. A Rocha is daardoor een belangrijke groene stem in christelijk Nederland geworden. Ik hoop dat de beweging van christenen die vanuit hun geloof zorgzaam leven met de schepping, zal blijven groeien. Dat is in deze tijd zo hard nodig.’

Vacature: Directeur A Rocha Nederland 17 september 2021
Embert Messelink vertrekt als directeur van A Rocha NL 23 augustus 2021
A Rocha nieuws
Natuurwerkweek bij A Rocha Frankrijk, 17-23 oktober 2021 16 augustus 2021
Inschrijving World Cleanup Day geopend 9 juli 2021