Deelnemers gezocht voor vervolgonderzoek jongeren en klimaat

5 januari 2022

Op 1 december 2021 hebben verschillende christelijke (jongeren)organisaties, waaronder A Rocha, een onderzoek gepubliceerd over hoe jongeren denken over klimaatverandering, milieuvervuiling en de rol van de kerk. Dit onderzoek liet zien dat tweederde van de kerkgaande jongeren het belangrijk vindt dat christenen in actie komen, terwijl bijna de helft van mening is dat de eigen kerk momenteel onvoldoende actie onderneemt.

Naar aanleiding van deze resultaten zal nu een vervolgonderzoek plaatsvinden, waarin gesprekken tussen kerkleiders en jongeren gefaciliteerd worden. Deze gesprekken zullen gaan over de rol die kerken kunnen spelen in de huidige klimaatcrisis en hoe jongeren hierbij betrokken kunnen worden.

Hiervoor zijn wij op zoek naar kerkleiders (predikanten en jeugdleiders) die hierover het gesprek willen aangaan met jongeren. De gesprekken zullen gevoerd worden in een groepsgrootte van ongeveer 8 personen (een mix van jongeren en kerkleiders), via ZOOM, geleid door R2 Research. Als dank voor de deelname krijgen de deelnemers een klein presentje, gerelateerd aan het onderwerp.

Praktisch: de gesprekken vinden plaats in de week van 17 januari, op maandag, dinsdag of donderdagavond van 19.30 tot 21.15.

Ben je predikant of jeugdleider, en ga je graag in gesprek met jongeren over dit thema, meld je dan hier aan.

Plastic Free February 2022 bijna van start 20 januari 2022
Deelnemers gezocht voor vervolgonderzoek jongeren en klimaat 5 januari 2022
A Rocha nieuws
Christelijke jongeren maken zich zorgen over klimaatverandering 3 december 2021
Twee nieuwe vacatures voor jongeren bij A Rocha Frankrijk 26 november 2021