Deelnemers gezocht voor vervolgonderzoek jongeren en klimaat

5 januari 2022

Op 1 december 2021 hebben verschillende christelijke (jongeren)organisaties, waaronder A Rocha, een onderzoek gepubliceerd over hoe jongeren denken over klimaatverandering, milieuvervuiling en de rol van de kerk. Dit onderzoek liet zien dat tweederde van de kerkgaande jongeren het belangrijk vindt dat christenen in actie komen, terwijl bijna de helft van mening is dat de eigen kerk momenteel onvoldoende actie onderneemt.

Naar aanleiding van deze resultaten zal nu een vervolgonderzoek plaatsvinden, waarin gesprekken tussen kerkleiders en jongeren gefaciliteerd worden. Deze gesprekken zullen gaan over de rol die kerken kunnen spelen in de huidige klimaatcrisis en hoe jongeren hierbij betrokken kunnen worden.

Hiervoor zijn wij op zoek naar kerkleiders (predikanten en jeugdleiders) die hierover het gesprek willen aangaan met jongeren. De gesprekken zullen gevoerd worden in een groepsgrootte van ongeveer 8 personen (een mix van jongeren en kerkleiders), via ZOOM, geleid door R2 Research. Als dank voor de deelname krijgen de deelnemers een klein presentje, gerelateerd aan het onderwerp.

Praktisch: de gesprekken vinden plaats in de week van 17 januari, op maandag, dinsdag of donderdagavond van 19.30 tot 21.15.

Ben je predikant of jeugdleider, en ga je graag in gesprek met jongeren over dit thema, meld je dan hier aan.

COP28: Waar gaat het over en kan jij zelf doen? 27 november 2023
Heel bijzonder: Gewoon appelmos! 22 november 2023
A Rocha nieuws
Loop mee voor klimaatrechtvaardigheid en biodiversiteit 26 oktober 2023
Guido Hamelink nieuwe bestuursvoorzitter A Rocha 27 september 2023